Нека уђе у записник: Чавић каже да опозиција не припрема нереде

Носилац листе НДП-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице три Драган Чавић рекао је да нису тачни наводи из појединих медија да опозиција припрема некакве нереде и нестабилности у Српској.

четвртак, 27 септембра, 2018 / 20:24

"Демантујем то у име НДП-а и Савеза за побједу. Грађани не треба да брину, никакве ми немире нити предвиђамо, нити планирамо", рекао је Чавић вечерас на трибини коалиције "НДП-НС-СНС-Слобода" у бањалучкој мјесној заједници Врбања.

Он је навео да опозиција не планира никакве нереде уочи избора и на дан избора, јер, како је рекао, грађани треба да слободно изађу на изборе и изгласају промјену власти.

"Опозицији не пада на памет да негира резултате избора", каже Чавић и истиче да је увјерен да ће послије избора у Српској бити промијењена власт.

Он тврди да "странке на власти праве еуфорију и амбијент да људи не изађу на изборе".

Чавић је рекао да ће, уколико опозиција побиједи на изборима, први потез бити да у идућој години у буџету Српске борцима буде враћено 40-50 милиона КМ за повратак гарантоване пензије који им је укинут због уштеде у буџету у овом износу на годишњем нивоу.

Кандидат НДП-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице три Душко Калајџић рекао је да је увјерен да ће Чавић бити мандатар за састав нове владе Српске.

Кандидат НДП-а за посланика у Народној скупштини Бранкица Радинковић увјерена је да ће након избора бити враћена одузета права најугроженијим категоријама становништва – пензионерима и борачким категоријама.