Спецоперација: Бахмутска битка у сијенци признања Ангеле Меркел

Осим редовних борби око увријежених жаришта, а то је на првом мјесту Бахмут, није било битнијих измјена линије фронта. Што се медијског фонта тиче, изгледа као да власти у Кијеву почињу правити информативну кампању, у смислу да је могуће да Бахмут буде напуштен, односно да се украјинска јавност припреми за могућност да га заузму снаге руске коалиције.


Лавров у УН: Рјешава се судбина свјетског поретка

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров упозорио је на драстично погоршање ситуације у области међународне безбједности и указао да се данас одлучује какав ће бити свјетски поредак – са хегемоном или праведни свијет без уцјена.

Захарова: Русија неће успостављати Гвоздену завјесу, то ради ЕУ

Сусједи Србије затворили су вадушни простор за авион руског шефа дипломатије Сергеја Лаврова, чиме је прекинут још један у низу канала везе, истакла је портпарол Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.


Рогозин, поријеклом из Црне Горе: Сармат неће тражити дозволу за прелет од издајника заједничке историје

Директор државне свемирске агенције "Роскосмос" Дмитриј Рогозин поручио је да је "Сармат" оно што је добро у забрани прелета авиона министра спољних послова Сергеја Лаврова кроз ваздушни простор Бугарске, Румуније и Црне Горе.Вучић прекратио: Лавров не долази у Београд (због Бугара, С-Македонаца и Милогораца)

Предсједник Србије Александар Вучић састао се данас са амабсадором Русије Александром Боцан-Харченком, који га је информисао о разлозима који су онемогућили долазак шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова у Београд.Ердоган за реформу УН и против пет сталних чланица Савбеза – одговорио једино Лавров

Предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да је дошло вријеме за реформу УН. Он је рекао да није поштен систем у којем о судбини 193 чланице УН одлучује пет земаља, алудирајући на пет сталних чланица Савјета безбједности УН.


Додик: Лаврова схватити озбиљно и предузети законске мјере против плаћеника

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик сматра да изјаву министра спољњих послова Руске Федерације Сергеја Лаврова да се плаћеници из БиХ, Албаније и Косова регрутују за рат у Украјини треба схватити озбиљно, јер долази од човјека који је један од врховних ауторитета свјетске дипломатије.