Лавров и Брнабићка се састали на њено тражење

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров и званичници Србије данас су у телефонском разговору изразили намјеру обје стране да се одупру злонамјерним покушајима ревидирања појединих историјских догађаја на Балкану, те истакли да је недопустиво качење политизованих етикета државама и народима.


Лавров: Запад балансира на ивици нуклеарног сукоба

"САД и њихови НАТО клијенти и даље сањају о наношењу стратешког пораза Русији и спремни су да наставе са спровођењем политике застрашивања наше земље до посљедњег Украјинца. У исто вријеме, Запад балансира на опасној ивици директног војног сукоба нуклеарних сила, који би могао да има катастрофалне посљедице", рекао је Лавров у видео-обраћању учесницима Московске конференције о неширењу оружја.

Чланство Русије у ОЕБС виси у ваздуху

Питање о могућем иступању Русије из Организације за европску безбједност и сарадњу /ОЕБС/ још није разматрано, али "виси у ваздуху", изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.


Мађарска тражи од Кијева несметан пролаз руске нафте кроз Украјину

Будимпешта очекује да Кијев настави да обезбјеђује транзит руске нафте, рекао је мађарски министар спољних послова и трговине Петер Сијарто послије састанка са највише рангираним руским дипломатом, Сергејем Лавровом.Спецоперација: Бахмутска битка у сијенци признања Ангеле Меркел

Осим редовних борби око увријежених жаришта, а то је на првом мјесту Бахмут, није било битнијих измјена линије фронта. Што се медијског фонта тиче, изгледа као да власти у Кијеву почињу правити информативну кампању, у смислу да је могуће да Бахмут буде напуштен, односно да се украјинска јавност припреми за могућност да га заузму снаге руске коалиције.


Лавров у УН: Рјешава се судбина свјетског поретка

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров упозорио је на драстично погоршање ситуације у области међународне безбједности и указао да се данас одлучује какав ће бити свјетски поредак – са хегемоном или праведни свијет без уцјена.Захарова: Русија неће успостављати Гвоздену завјесу, то ради ЕУ

Сусједи Србије затворили су вадушни простор за авион руског шефа дипломатије Сергеја Лаврова, чиме је прекинут још један у низу канала везе, истакла је портпарол Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.


Рогозин, поријеклом из Црне Горе: Сармат неће тражити дозволу за прелет од издајника заједничке историје

Директор државне свемирске агенције "Роскосмос" Дмитриј Рогозин поручио је да је "Сармат" оно што је добро у забрани прелета авиона министра спољних послова Сергеја Лаврова кроз ваздушни простор Бугарске, Румуније и Црне Горе.