Тужибапство Ефбиха против геноцидаша из ЕУ

Не постоји потез који више правно обезвријеђује, а истовремено разоткрива таблоидно-политички карактер тзв. Тужилаштва БиХ, од одлуке да у предмету који су брзопотезним жаром формирали као истрагу "рушења уставно-правног поретка кроз Закључке Народне скупштине Републике Српске", на саслушање прво зовну представнике опозиције.


Лавров: БиХ је одржива земља, вријеме је за одлазак ОХР

Министар спољних послова Руске Федерације Сергеј Лавров истакао је након састанка са министрицом спољних послова Босне и Херцеговине Бисером Турковић данас у Сочију да је БиХ одржива земља те да су недопустиви вањски покушаји да се воде процеси унутар земље.


Лавров: Власти у Кијеву, покушавају да увуку Русију у војну акцију на подручју Донбаса

Украјина покушава да увуче Русију у сукоб у Донбасу, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров. Изјава Лаврова услиједила је након ескалације сукоба украјинске војске и проруских снага на истоку Украјине.


Шаровић: Не подржавамо Додика, јер улази у варијанту коју не може изнијети

Коцкање са статусом Републике Српске није пут којим треба да идемо, изјавио је предсједник СДС Мирко Шаровић. Он каже да СДС не подржава ништа што може довести до угрожавања мира и безбједности и да због тога неће подржати ни Додикове најаве о повлачењу сагласности у НСРС-у за Оружане снаге БиХ, СИПА-у ….Дани(ј)ел Симић: Сврставање уз несврстане

Прије шест деценија је заснован покрет хетерогених нација, без јаке идеолошке споне. Једино истински заједничко било је да су тзв. земље у развоју и да се нијесу жељеле опредијелити ни за Варшавски уговор, ни за Сјеверноатлански пакт.


Несврстани посматрач Лавров: Још јаче ћемо се укључити у рјешавање проблема

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров рекао је данас да статус посматрача у Покрету несврстаних Русији отвара шансу да се још јаче укључи у решавање свих неријешених регионалних и глобалних питања, али и да помогне у осигурању мира.Лавров спреман помоћи Европи око енергетске кризе, али ако одступи од послуха САД

Русија је спремна да помогне Европи да превазиђе енергетску кризу, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров. Он је, међутим, нагласио да Европа мора да разумије потребу за "реципрочним корацима".


Лавров: Власти у Кијеву настављају деградацију основних људских права у Украјини

"Тиха дипломатија" коју често примјењују западни званичници када се залажу за споразуме без пажње јавности неће дати резултате у Украјини, рекао је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров у интервјуу мађарском листу "Мађар немзет".


Лавров: НАТО неће да има контакте са руском војском

НАТО одбија да има војне контакте са Москвом, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров. "НАТО не жели да има било какве контакте између оружаних снага", поручио је Лавров током Девете конференције о међународној безбједности у Москви.