Има и другачијих имама: Адмир Зукић и владика Никшићки Методије

Коментар селфија са Светосавске академије, који су направили муслимански и православни свештеник, написан је од стране Самопоштовања, тако да га и Фронтал.РС може потписати.

петак, фебруар 3, 2023 / 08:12

Поготово, што је Фронтал.РС, не једном, једнаким тоном позивао на помирење православних и муслимана, при чему историјске личности као Бан Кулин, Стефан Твртко, Мехмед и Макарије Соколовић, Михаило Омерпаша Латас; могу бити повезнице, а не јабуке раздора.

На првом мјесту је неопходно уважавање међусобних црвених линија.

Нема злих народа!

Ми никад нисмо и нећемо тврдити да је један народ зло или да је злочиначки, геноцидан и слично. Нема злих народа, има само злих система и идеја којима могу у датом моменту да приступе значајни или већински дијелови једног народа.

Тако поред имама Амира Махића из Козарца и неких других имама, постоје и муслимански свештеници који промовишу толеранцију и дијалог, без обзира што се не можемо сложити с њима око теолошких питања. Али то не значи да смо предодређени за вјечна непријатељства.

Такође, треба се сјетити и оних муслимана који су се изјашњавали као Срби, попут Османа Ђикића, Хасана Ребца, Меше Селимовића и других. Ми ћемо увијек да са боримо за наше националне интересе и права против оних који их настоје угрозити, али никад нећемо ширити мржњу према читавим народима. Најважније је, да ми јачамо нашу вјеру у себи, да јачамо нашу националну борбу и да се трудимо да будемо дојстојни предака.

Самопоштовање изнад свега!Оставите одговор