Лукашенко назвао Вучића политичком проститутком – нека се опредјели на којој је страни иначе ћемо и њега денацификовати

Предсједник Бјелорусије Александар Лукашенко оштро је говорио о свом колеги Александру Вучићу. Бјелоруски лидер оптужио га је за политичко лицемјерје због признања Крима као дијела Украјине и успоредио са Хитлером.

четвртак, фебруар 2, 2023 / 13:10

Лукашенко је своју изјаву дао током посјете заједничком бјелоруско-српском предузећу за производњу грабуља у Жлобину. Шеф Бјелорусије је на састанку са радницима оштро објаснио опасност од кратковидих политичких маневара српског предсједника.

"Шта је ово? Вучић умало да љуби Русе у уста, зове нас браћом, узима кредите. А онда такав нож у леђа! Права политичка проститутка! Још кад би имао тако мале бркове, био би пљунути Хитлер! Ви, драги мој, одлучите да ли сте са нама или против нас, иначе ћемо вас денацификовати заједно са Украјином", цитат је државне агенције БелТА ријечи предсједника Лукашенка.

И сам бјелоруски предсједник је, невољко, одговорио на питање једног од радника фабрике о власништву над Кримом.

Овде је био совјетски Крим, а ми смо мирно ишли ​​тамо. Углавном, тада је било добро: море је црно, зуби бијели, љепота и ред свуда. Зашто је на твом радном мјесту такав неред? Сви алати су на једној гомили, шрафови су разбацани по радионици… Ако ништа, ја ћу вам за трен обезбједити посао – треба неко помогне Бабарики на сјечи шуме", рекао је Лукашенко заинтересованом раднику.

На крају састанка, Лукашенко је поручио да ће Русија испунити све циљеве специјалне операције и да је Бјелорусија увек спремна да подијели овај успјех.

(ко не зна руски, има линк 😉Оставите одговор