Светосавска бесједа хафиза Амира ефенди Махића у Козарцу

На почетку грађанског рата у бившој и југословенкој, Социјалистичкој Републици БиХ, када је он прерастао са наше стране у Отаџбински рат за опстанак и спречавање истребљења, посебно се на територији Општине Приједор говорило о томе да се у џамијама врши идеолошко-политичка индоктринација, те за Србе већински тада невјероватна теза – складиштење и обука у руковању наоружањем.

четвртак, фебруар 2, 2023 / 09:53

(НАПОМЕНА: Видео "Светосавске бесједе" у Козарачкој џамији је од почетка писања овог осврта, до његове објаве, престао да буде јаван. То говори да су и његови творци свјесни до које мјере је он законски кажњив. Фронтал.РС ће алтернативним каналом обезбиједити нашим пратиоцима да погледају видео у цјелости.)

Након што су извршени напади муслиманских екстремиста на Приједор у покушају оружаног преврата и преузимања власти од органа Републике Српске, дошло је до опсежне војне акције, приликом које је заузет Козарац. Том приликом је потврђено да су муслимански свештеници, у српском народу популарно називани "хоџе", не само били у директној спрези са политиком, него је преко џамија вршено скупљање новца и накита за куповину наоружања, а кријумчарено наоружање је складиштено у објектима Исламске заједнице са централом у Сарајеву, широм бивше СР БиХ, ентитета СФРЈ.

У џамијама се изводила и основна обука у руковању оружјем! Као куриозитет из овог времена је свједочење учесника операције из редова српске војске и полиције, да су имами у Приједору дужили револвер колт и полуаутоматску пушку сачмарицу, познату као "пумпарица".

Ово би и данас, поготово тридесетогодишњим развијањем касте Невладинића и њиховим пропагандним дјеловањем на млађе нараштаје, многим припадницима српског народа звучало више као измишљотина за ширење вјерске и националне мржње. Још је невјероватније то звучало Србима заљубљеницима у Братство и Јединство наших народа под вођством Друга Тита, али их је ратна пракса сурово и безосјећајно демантовала 1992. године. Једнако као 1914. или 1941.

Исто као што су непријатни они снимци са територије Општине Приједор, када прије десетак година муслимански ходочасници псују мајку српску полицајцу и позивају га да стане и приђе да га истуку. Те снимке медији (посебно српски) неће емитовати, анализирати и коментарисати са гостима у студију, као што неће ни овај.

Шта ли они причају петком у џамији?

Послије рата, опет, слушали смо како муслиманске вјерске вође у Ефбиху и дијеловима Српске, Србије и Црне Горе у којима муслимани причају српским језиком од памтивијека; шире мржњу према Србима, коментаришући њихову цркву, обичаје, политичаре, јавне личности и историју; на начин на који би Србима било сасвим непримјерено да у цркви говори њихов свештеник.

Можда баш из тог разлога, а наравно уз дјеловање свих полуга интересне групе Невладинића и страних неекономских медија на српском језику, већина Срба је сматрала и још увијек сматра да је то претјеривање.

Све до данас.

https://www.youtube.com/watch?v=lB0fkhy6xxU

Такорећи, све до Савиндана овог љета господњег 2023. Сад више нема оправдања. Већина Срба тренутно запослених у медијима је одгојена како је говор о дубинском шовинизму у муслиманском друштву Ефбиха и Српске (посебно Српске); заправо преступ. Готово па "хушкање".

Било је прилично тешко доказати сваком припаднику српског народа да је ширење мржње од стране вјерских чиновника ИЗ заиста истина, обзиром да је окупациона управа увела страног цензора на Радио-телевизију Републике Српске и завела медијску страховладу. Њу је посебно послушно проводио данашњи нови/прастари секретар за вјере у Влади РС Драган Давидовић, тада директор РТРС. Зато су Српској, разумљиво, тако добри односи са Исламском заједницом.

Уједно, како доказати Србима да је то тако, кад они не иду да слушају шта у џамијама причају вође вјерске заједнице равноправне са осталима у Мултикултиетнији. Иду у цркву. Понекад. За Божић, Васкрс и славу.

Данас, не само да је сва мистика оног што исламизирани припадници некада јединственог народа са Србима, причају о својој у хришћанству осталој браћи по језику и крви, већ је хафиз Амир ефенди Махић, главни имам у Козарцу, потпуно свјестан да је сниман камером, док канал Козарац.еу са 14,9 хиљада пратилаца, још то све и емитује на Јутјубу.

Ако лаже Фронтал.РС – не лаже снимак

Сада, сви они који су у доба короне истрајавали на закључавању становништва на православни Васкрс, метанисали о лизању кашика и ширењу заразе, а то нијесу чинили поводом Бајрама ни на који начин; морају бити или људи без струје и самим тим интернета, или свјесни покварењаци који намјерно игноришу отворено и непримјерено нарушавање међунационалних и међувјерских односа на територији Републике Српске, на начин какав је забрањен њеним Уставом.

На црвеном ћилиму прошараном црвено-бијелим орнаментима, сједе људи у чистим чарапама и нијемо и без фацијалне експресије слушају како им њихов вјерски вођа, а ислам им је главни идентитетски фактор у непосредном окружењу, говори о вјеровању њихових комшија чија црква (тачније двије цркве – нова и стара) се налазе неколико стотина метара даље у истом том Козарцу и који су се, исто као и они, скупили око те цркве за велики српски, школски и вјерски празник, Савиндан.

И већ вам, како овај човјек одмиче у бесједи у којој се не бави учењем пастве о њиховој вјери, већ говори о туђој информишући их о краљевићу Растку Немањићу и томе да му је брат био српски краљ, полако пада на памет примједба како је лицемјерно говорити о развијању национализма од стране СПЦ, засниваући виђење на доктрини хришћанског универзализма, од стране једног таквог говорника, на такав дан, на таквом мјесту и у таквој, ратом рањеној вишенационалној заједници као што је Козарац. Кадли, овај инсан у петом минуту говора испуцава тезу:

СВЕТОСАВЉЕ ЈЕ ЗАСНОВАНО НА ФАШИЗМУ!

Не улазећи да је Растко Немањић – алијас Свети Сава архиеписком сербски – живио у 12. вијеку, а творац фашизма Бенито Мусолини у 20. вијеку, овдје стварно треба рећи: ДОСТА!

Не исламским фундаменталистима и фанатицима. Њих више нико осим њихових самоубилачких акција не заустави. Треба рећи доста српском руководству, а посебно друштвеним и културним радницима, са нагласком на медије, који заправо сакривају од свог становништва којом количином мржње према српском народу су окружени.

Стварно није потребно бавити се тим што овај човјек прича у остатку говора. Послије овога (а то је било још 27.01.2023.) иде експресно кривична пријава!

У Француској или Белгији би полиција већ одавно након овог говора упала и претресла просторије. Код нас су тужиоци и омбудсмани и секретари вјера по Српској, добро издресирани да не пиште под страном чизмом. Суд БиХ реагује само ако кажете да су установе у Сарајстану "заједничке".

Срби – ушмрчите Бијеле траке

Само је једно питање довољно – да ли су Срби нормални и уживају у припремама сопствене егзекуције? То је питање без одговора. За разумне људе је он очигледан. Као што је довољно питати те манијаке који шире вјерску и националну мржњу ка Србима по Приједору и околини: Дајте само један доказ да је ико, икада, од стране ратних власти наредио "несрпском становништву ношење бијелих трака".

И нема. Људи напросто лажу. И то им пролази годинама.

Козарац је у Ефбиху аналогно непостојећа заједница по резултатима и броју повратника. Као што је сличан случај и у многим другим насељима у Српској. Врбањцима, Орахови, Козлуку, Јањи, Општини Вукосавље и тако даље… О Бочињи, Маочи и сличним српским селима, која су населиле селефије и други облици исламског фундаментализма, нећемо овом приликом.

У Козарцу (Камичани) постоји мезарје на којем је поред заставе ИЗ из Сарајева, жуто-плаве крпе наметнуте од ОХР као застава државне заједнице БиХ, уједно и неуставна ратна застава тзв. Армије БиХ, односно муслиманске ратне парадржаве. (насловна фотографија)

Као да све то није доста, тамо пише да су ти муслимани (страдали у српској акцији одмазде за напад на Приједор) страдали од "повампиреног фашизма"!

Било шта од овога је НЕМОГУЋЕ ДА СРБИ УРАДЕ У ЕФБИХУ!

О Хрватској да не причамо. Дакле, подсјетимо на узроке:

Неједнакоправност Срба и муслимана на територији Дејтонке! Пробајте да Срби на свом гробљу, било гдје у Сарајеву окаче српску заставу, а посебно неку заставу која се везује за ратни период. Ето, нека дигну три прста кад дођу на гробље у дубини Ефбиха? Понашање какво испољавају муслимани сценирајући свој Поточарски игроказ у дубини Српске, ношењем ратних застава и тешком србофобијом у реторици, већ би било "сувише хеви".

Када се ово све допусти, онда није чудо што већ десетљеће и јаче, Невладинићи уз помоћ исламских фундаменталиста из Ефбиха организују не само ту морбидно-ратнохушкачку и на лажи засновану манифестацију Дан бијелих трака у Приједору. И не само то!

Они су толико осиљени, подржани од стране судских власти постављених и контролисаних са Запада, да имају довољно петље и финансија те туже медије као што је Фронтал.РС и на тај начин покушавају савладати и ово мало отпора инстант и естрадној фашистизацији Срба и Српства.

Шта рећи о односу православних и муслимана у овом тренутку, уз толику бригу "чувара Српске", видљиве посебно институционалним реакцијама на овај неусамљен случај? На све то, кад имам учи да не треба по исламу поштовати човјека као свеца, али му не смета да на мезарје стави грб српског краља Твртка и љиљане који симболизују Богородицу и крст? Шта написати, осим у духу празника и бесједе:

Свети Саво ти помози, да живимо сви у слози!Оставите одговор