Кацига изрежираног америчког хероја још чека оснивање Музејa ВРС

Не зна се да ли је амерички пилот О’Грејди херој, кукавица или само срећник. Једини је оборени пилот који је добио орден, а Американци су пеглајући своју бруку снимили и филм. Његова кацига и ствари које су заплијењене након пада авиона сачуване су. Биће вриједан експонат у Музеју ВРС. Али о његовом оснивању мало ко размишља.

Надамо се, не у парама: Стевандић позвао земље НАТО да плате због гађања осиромапшеним уранијумом

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је данас да је много пута доказано да НАТО бомбардовање осиромашеним уранијумом изазива карциноме и смрт људи, те да би одговорне земље, појединци или њихови насљедници требали кад-тад да плате за посљедице тих нехуманих поступака на овим просторима.


То је нама наша борба дала: Предсједник борачке "увјерен" да ће се споменик борцима ВРС изградити у Бањој Луци након 31 годину

Предсједавајући Предсједништва Борачке организације Републике Српске Горан Рогић рекао је да је увјерен да ће након расписивања јавне набавке у Бањалуци коначно бити изграђено централно спомен-обиљежја за погинуле и нестале борце Војске Републике Српске у Одбрамбено-отаџбинском рату.Јуче прослава формирања ХВО у Дервенти, данас сјећање на њихов минули рад у Сијековцу

Код спомен-крста у порти цркве Свете великомученице Огњене Марије у Сијековцу код Брода данас су положени вијенци у оквиру обиљежавања 31 године од злочина над Србима у овом насељу који су починиле оружане снаге из Хрватске и паравојне муслиманско-хрватске јединице из БиХ.


Свједочење преживјелог из Сијековца: Злочин се деценијама заташкава

Саша Милошевић, који је 1992. године као десетогодишњак преживио масакар у Сијековцу код Брода, када су му убијени отац и два брата, истакао је да се овај злочин деценијама заташкава и изразио бојазан да ће тај случај остати "закључан" само једном пресудом.Светосавска бесједа хафиза Амира ефенди Махића у Козарцу

На почетку грађанског рата у бившој и југословенкој, Социјалистичкој Републици БиХ, када је он прерастао са наше стране у Отаџбински рат за опстанак и спречавање истребљења, посебно се на територији Општине Приједор говорило о томе да се у џамијама врши идеолошко-политичка индоктринација, те за Србе већински тада невјероватна теза – складиштење и обука у руковању наоружањем.


Дани(ј)ел Симић: Русија разваљује Украјину и неће скоро стати

Војска Републике Српске, која је ратовала против НАТО Звијери и преживјела, имала је 1995. године највише 200.000 војника. Са не више од 170.000, Русија је ушла у Украјину која је већ имала 261.000 уговораца и 01. фебруара потписан указ предсједника, да се број увећа на 361.000. Руси су их свеједно растурили мимо било какве војне логике, која налаже омјер најмање 3:1 ако нападаш. Сад је таква стратегија, након опште мобилизације Кијева, дошла други пут на оперативну наплату.