21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

Игор Дамјановић: 13. јули у сијенци идеологије Секуле Дрљевића и нерада Здравка Кривокапића

Црна Гора данашњи Дан државности 13. јул дочекује у двоструко трагичним условима. Прво, предсједник Мило Ђукановић и његово окружење и ове године нажалост оскрнавиће 13. јул, шизофреним манифестацијама на којима ће се промовисати идеологија Секуле Дрљевића.

уторак, 13 јула, 2021 / 10:51

Интониратће се химна коју је писао овај квислинг, а против његове намјере да покровитељством фашистичких окупатора оснује црногорску варијанту НДХ, устала је прије 80 година готово сва Црна Гора.

Са друге стране, овај Дан државности дочекујемо са владом која за 7 мјесеци свог мандата има поражавајуће резултате и упитну стабилност. Тешко је измјерити да ли влада Здравка Кривокапића води лошију спољну, економоску, или унутрашњу политику.

Заиста језиво звуче хвалисања премијера Кривокапића у Лондону и његовог шефа дипломатије Ђорђа Радуловића у парламенту, о томе да они настављају спољну политику бившег режима, непријатељски настројену према Русији и Србији.

За 7 мјесеци ова влада не само да није успјела да обезбиједи ниједан евро страних инвестиција, већ је спровођењем налога америчке амбасаде да кинески кредит за аутопут замијени сумњивом хеџ трансакцијом, поручила инвеститорима из Кине, убједљиво капиталом најинтезивније земље на планети, да нису добродошли у Црну Гору.

Кривокапићева влада није урадила ништа у борби против организованог криминала и корупције, реформи државне управе, нема по свој прилици намјеру да спроведе Попис становништва, оклијева са потписивањем Темељног уговора са СПЦ, лојалне кадрове Мила Ђукановића именовала је на високе функције у дипломатији и полицији.

Уколико се брзо не замијени по свему другачијом владом неминовно води повратку контроле Мила Ђукановића над свим полугама власти у земљи.