Игор Дамјановић: 13. јули у сијенци идеологије Секуле Дрљевића и нерада Здравка Кривокапића

Црна Гора данашњи Дан државности 13. јул дочекује у двоструко трагичним условима. Прво, предсједник Мило Ђукановић и његово окружење и ове године нажалост оскрнавиће 13. јул, шизофреним манифестацијама на којима ће се промовисати идеологија Секуле Дрљевића.

уторак, 13 јула, 2021 / 10:51

Интониратће се химна коју је писао овај квислинг, а против његове намјере да покровитељством фашистичких окупатора оснује црногорску варијанту НДХ, устала је прије 80 година готово сва Црна Гора.

Са друге стране, овај Дан државности дочекујемо са владом која за 7 мјесеци свог мандата има поражавајуће резултате и упитну стабилност. Тешко је измјерити да ли влада Здравка Кривокапића води лошију спољну, економоску, или унутрашњу политику.

Заиста језиво звуче хвалисања премијера Кривокапића у Лондону и његовог шефа дипломатије Ђорђа Радуловића у парламенту, о томе да они настављају спољну политику бившег режима, непријатељски настројену према Русији и Србији.

За 7 мјесеци ова влада не само да није успјела да обезбиједи ниједан евро страних инвестиција, већ је спровођењем налога америчке амбасаде да кинески кредит за аутопут замијени сумњивом хеџ трансакцијом, поручила инвеститорима из Кине, убједљиво капиталом најинтезивније земље на планети, да нису добродошли у Црну Гору.

Кривокапићева влада није урадила ништа у борби против организованог криминала и корупције, реформи државне управе, нема по свој прилици намјеру да спроведе Попис становништва, оклијева са потписивањем Темељног уговора са СПЦ, лојалне кадрове Мила Ђукановића именовала је на високе функције у дипломатији и полицији.

Уколико се брзо не замијени по свему другачијом владом неминовно води повратку контроле Мила Ђукановића над свим полугама власти у земљи.