Хипи и Хелез: Кад ће војно неутрална БиХ примити министра одбране Русије или Кине?

Не само да МО БиХ пише искључиво латиницом уз енглески правопис, о чему смо писали више пута без икакве реакције српских представника, него проводи политику "пуноправног чланства у НАТО", против чега су све партије у Српској.

уторак, мај 23, 2023 / 09:22

Даље дајемо у цјелости преслов саопштења "свих наших народа и народности", мултиетничке и тралалала БиХ, који тачно овако изгледа за српски народ, његову културу и интересе:

Менаџмент МО БиХ примио министра оружаних снага УК Јамеса Хеаппеyа

Министар обране Босне и Херцеговине Зукан Хелез, са својим замјеницима Славеном Галићем и Александром Гогановићем, у понедјељак 22. свибња 2023. године у службени је посјет примио министра за оружане снаге Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске Јамеса Хеаппеyа.

Министар Хеаппеy се налази у службеном посјету БиХ, а у високом изасланству Уједињеног Краљевства био су и велепосланик УК у БиХ Њ.Е. Јулиан Реиллy и војни изасланик УК у БиХ пуковник Едwард Таyлор. На састанку је разговарано о међусобној војној сурадњи, али и сигурносним изазовима у регији и Еуропи.

Министар Хелез је захвалио колеги Хеаппеyу на помоћи коју Влада УК дуго година пружа развоју Оружаних снага БиХ, као и путу БиХ ка пуноправном чланству у НАТО савезу. Истакнуо је значај пројеката јачања обрамбених капацитета, школовања часничког кадра, побољшања увјета живота и рада на полигонима и војарнама, подизању разине обуке и промовирању равноправности сполова у ОС БиХ.

"Оружане снаге БиХ су једна од најбоље интегрираних институција у нашој земљи, и драго нам је да увијек можемо рачунати на потпору тако значајног партнера какав је Уједињеног Краљество. За стабилност БиХ битно нам је и да цјелокупни односи у регији буду на висини те ми је драго да заједно радимо и у том смијеру," рекао је тим поводом министар Хелез.

Замјеник министра обране БиХ за политику и планове Галић у свом је обраћању захвалио гостима на континуираној помоћи развоју ОС БиХ те констатирао да УК увијек брзо реализира оно што је најпотребније за БиХ. Замјеник министра обране БиХ за управљање ресурсима Гогановић, истакнуо је значај којег УК има као једна од свјетских сила те захвалио за дугогодишња улагања у БиХ. Констатирао је да су разлике у БиХ у ствари богатство за земљу те да политичка ријешења увијек треба тражити у сталном међусобном дијалогу. Он је изнио став да санкције које је Влада УК наметнула према неким дужносницима у БиХ не доприносе том дијалогу.

Министар Хеаппеy је истакнуо да Влада УК са БиХ дијели забринутост за сигурносна питања у регији те да ријешење за стабилност види у еуроатлантским интеграцијама.

"У том погледу, нисмо ми ти који доносе ријешења. Наша сурадња увијек овиси од поставки које успостави сама земља с којом сурађујемо. Ако је циљ сувереност земље, ми ћемо увијек подржати институције које то омогућују," закључио је министар Хеаппеy.

Састанку у МО БиХ су назочили и помоћник министра обране БиХ за међународну сурадњу Зоран Шајиновић, главни инспектор МО БиХ бригадни генерал Мирсад Ахмић и остали сурадници.

Уред за односе с јавношћуОставите одговор