Ања Петровић: Зашто Стевандић једини није гласао за Закључак о тражењу несталих?

Усвајање Закључка у вези са разматрањем Извјештаја о анализи и плану активности по питању тражења несталих, истраживању и процесуирању ратних злочина на сједници Народне скупштине Републике Српске са 62 гласа ЗА од 63 присутна посланика веома је важно због жртава, каже Ања Петровић, портпарол ПДП.

петак, 2 марта, 2018 / 20:09

Онда је додала да је то неопходно како би се открила стварна истина ко су починиоци злочина, али и због оних који су невини већ годинама у затвору, те да упркос жучним расправама које се некада воде, јасно је да се по битним питањима за Републику Српску може постићи јединство у НСРС.

Међутим, једини посланик који није подржао овај закључак је потпредсједник НСРС Ненад Стевандић што представља разоткривање лицемјерства лажног ујединитеља чија партија носи назив Уједињена Српска.

Позивамо потпредсједника НСРС Ненада Стевандића да објасни зашто није подржао овај закључак и да ли постоје разлози личне или неке друге природе. Веома је важно да народни посланик јавности у Републици Српској објасни зашто он не подржава покретање и утврђивање евентуалне одговорности за лажна свједочења или свједочења под притиском, а која су битно утицала на пресуде у појединим случајевима.Оставите одговор