Колико кошта 30 станова и 50 кућа, а колико нов возни парк Владе?

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш разговарао је са предсједником Удружења радника и инвалида рада избјеглих из Хрватске са држављанством БиХ Николом Пузигаћом, о проблемима и тешком положају избјеглих из Хрватске, као и о могућностима помоћи и подршке овој категорији становништва.

петак, 2 марта, 2018 / 20:03

Министар је показао разумијевање за потешкоће и проблеме са којима се суочава ова популација, те најавио да ће Министарство као и до сада кроз реализацију заједничких пројеката и редовног Програма рјешавања проблема расељених лица, повратника и избјеглица, настојати рјешавати прије свега стамбена питања ових људи.

Само кроз Регионални програм стамбеног збрињавања (РСП) у Републици Српској је до сада кроз Потпројекте БХ1 и БХ2 изграђено 30 кућа и уручено 20 пакета грађевинског материјала, док ће се у оквиру Потпројеката БХ3 и БХ5 током 2018. и 2019. године, изградити још 30 станова и 50 кућа за избјегле из Хрватске.

Пузигаћа се захвалио министру Чордашу за сву подршку коју је Министарство на чијем је челу пружило у претходном периоду у раду удружења. Он је изразио наду, да ће се овако успјешна сарадња наставити у континуитету и у овој години, како би се у што већој мјери побољшао статус ове категорије становништва.Оставите одговор