Латино сапуница у ПДП – Петровићева објашњава да је Бегић вријеђао Станивуковића, а Тривићка га бранила

– Аудио снимак који се појавио у јавности, а у којем потпредсједница ПДП-а Јелена Тривић наводно пријети Ивану Бегићу је монтиран. Догађај који се чује на снимку десио се у кампањи за Локалне изборе, након што је Бегић вербално и физички насрнуо на Драшка Станивуковића, а Тривићева покушала да смири напад – навела је порпаролка ПДП-а Ања Петровић.


Ања Петровић: Не може Вулићка да коментарише Младена Иванића

– Какво нам је стање у друштву и политичком животу говори чињеница да једна Сања Вулић даје себи за право да коментарише једног Младена Иванића. Без намјере да било кога омаловажавам, ипак се неки ред величина мора знати, рекла је портпаролка ПДП-а Ања Петровић.

Петровићева од ПДП: У односу на најављено, сједница НСРС о враћању надлежности је фарса

– Од најважније сједнице Народне скупштине Републике Српске икада, како су то владајући најављивали, до најобичније фарсе – тако се укратко може описати најава посебне сједнице о враћању надлежности Републици Српској, након што је на данашњем скупштинском Колегијуму расправа по свих пет тачака дневног реда обједињена у једну, рекла је портпарол ПДП-а Ања Петровић.


Петровићева: Пријавили смо РТРС РАК-у, а тужићемо их и за клевету

"Партија демократског прогреса поднијела је Регулаторној агенцији за комуникације БиХ пријаву против Радио-телевизије Републике Српске, која је у само једном прилогу, емитованом у Дневнику и пренесеном на порталу, изнијела читав низ нетачних, тенденциозних и малициозних тврдњи и увреда на рачун предсједника ПДП. Осим пријаве РАК-у, против уредника спорног прилога биће поднесена и тужба за клевету", рекла је портпарол ПДП-а Ања Петровић.


Бореновић и Тривићка у Новом Граду на обиљежавању одбране од агресије из Хрватске

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић, у својству српског посланика у ПД ПС БиХ и потпредсједница ПДП-а Јелена Тривић, у својству члана делегације Народне скупштине Републике Српске, присуствовали су данас парастосу и положили цвијеће на Централном спомен-обиљежју у Новом Граду, у помен стадалим у одбрани западних граница Републике Српске од хрватске агресије.Петровићка о Вулићки: Испод ми је достојанства, али мора се

"Сваком нормалном човјеку је испод достојанства да се бави Сањом Вулић и њеним изјавама, али она очигледно ту чињеницу користи да у свом маниру у јавни простор просипа небулозе које обично остају без одговора. Међутим, треба подсјетити Вулићеву да о човјеку више од ријечи, поготово када је то блебетање у празно, говоре дјела, а њена уопште нису за похвалу", рекла је портпарол ПДП-а Ања Петровић.


Ања Петровић: Разочарење и погубност потребе да се Црна Гора одређује према нечему што није одређено ни у БиХ

"Усвајање Резолуције о наводном геноциду и забрани негирања геноцида у Скупштини Црне Горе, подржана гласовима Ђукановићевог ДПС-а и дијела владајућих странака, изазвала је огорченост и разочарење народа у Српској, који је свим срцем подржао демократске промјене и одлазак Ђукановићевог режима са власти.Ања Петровић: Крајње је вријеме да СНСД престане посматрати народ као социјални случај

Портпарол ПДП Ања Петровић каже да је крајње вријеме да представници владајуће странке, који фигурирају и на највишим функцијама у Републици Српској, народ престану да гледају као социјални случај.


Женска Солидарност: Ања Петровић о Жељки Цвијановић

"Република Српска има предсједницу која у свом мандату није званично посјетила ниједну земљу ни прије пандемије, нити угостила бар једног страног званичника, али има највећи буџет, чије крчмљење ничим није оправдала. Ако се изузме братска Србија, гдје је повремено била сама, а чешће у пратњи господара свих институција у Српској, Жељка Цвијановић је успјела да потпуно девалвира институцију предсједника и сведе је и на ниво мањи од протоколарног", рекла је портпарол ПДП-а Ања Петровић.


Петровићева: Два милиона дају за непознате лобисте, а основну медицинску опрему добијамо као донацију Србије

"Само током прошле године Влада Републике Српске је уплатила скоро два милиона КМ наводним консултантима из иностранства, за које не знамо ни ко су, ни који су ефекти њихових консултација. С друге стране, врло добро знамо да смо основну медицинску опрему добијали као донацију Србије, да вакцине такође добијамо из донација, да здравствени сектор трпи тешке притиске, а привредници који су опстали на тржишту током протекле године трпе озбиљне губитке".