Ален Шеранић у Београду и Новом Саду

У оквиру службене посјете Београду и Новом Саду, министар науке и технологије Ален Шеранић састао се данас са министром за иновације и технолошки развој у Влади Србије Ненадом Поповићем са којим је разговарао о досадашњој и моделима будуће сарадње по питању пројеката из области науке и иновација.

среда, 28 новембра, 2018 / 20:19

Министар Шеранић је истакао да Влада Србије и министар Поповић подржавају визију развоја науке и иновација у Републици Српској, прије свега у правцу интердисциплинарности и изврсности.

Министар Шеранић разговарао је данас и са представницима Истраживачке станице Петница као и са директором Фонда за иновациону дјелатност у Београду Иваном Ракоњцем и том приликом истакао да су искуства Фонда веома корисна јер ће помоћи у поступку оснивања институције за подршку иновацијама у Републици Српској.

Шаренић је истакао је да ће кроз рад ове будуће институције Министарство науке и технологије Републике Српске настојати да подстакне младе људе да покрену своје бизнисе, развијају нове идеје и освајају нова тржишта.

Mинистар Шеранић је посјетио и Факултет техничких наука у Новом Саду. У разговору са деканом Факултета проф. др Радетом Дорословачким, продеканом за финансије и развој проф. др Владимиром Катићем и продеканом за инвестиције и сарадњу са привредом проф. др Срђаном Колаковићем размијењени су позиви за сарадњу кроз реализацију заједничких пројеката и уопште кроз развој науке и технологије у Републици Српској и Србији.

На састанку је изражена жеља да Факултет техничких наука подржи и учествује у развоју заједничког научног и образовног простора који стратешки дефинишу Влада Републике Српске и Влада Републике Србије.

Након састанка министар Шеранић је обишао градилишта објекта Научно-технолошког парка Нови Сад.