Повод и циљ нејасни: Изворна Српска се дотиче опозиционара који су се прикључили власти

Много пута до сада показало се да је демократија како у Републици Српској , тако и у Босни и Херцеговини само празна фраза, а никако владавина народа, односно већине, што би по свом основном значењу требало да буде.

среда, 28 новембра, 2018 / 19:25

Након последњих општих избора, воља народа у овој земљи исмијана је на најбруталнији начин и више него икада до сада, захваљујући никада већем броју страначких прелетача, који су своју вољу ставили испред воље оних који су их изабрали и то на темељу онога шта су говорили и за шта су се залагали у предизборној кампањи. Они који су до јуче најоштрије осуђивали власт због њеног понашања, јавно износили твдње на рачун лоше владавине, након лошег изборног резултата, олако заборавише ко су до јуче били и у шта су се клели, те још лакше "ускочише" у ту исту власт, коју су хтјели мијењати, не штедећи ни ријечи ни дјела.

Изгледа је дојучерашњим неуспјелим критичарима власти, досадило да то буду или нису били спремни да поднесу посљедице своје неспособности да било шта ураде као опозиција, па су одлучили да осигурају остварење својих личних циљева и интереса на уштрб свог образа и воље народа. Изворна Српска осуђује овакво понашање, сматра га јадним, смијешним и жалосним и опомиње јавност да постоји начин да се оваква недолична понашања спријече и то на начин да мандати освојени на изборима припадају странкама, а не поједнцима. На тај начин спријечила би се злоупотреба воље грађана, a политичари би били одговорнији и приморани да заступају политику на којој су освојили народне гласове.

Информативна служба
ИЗВОРНЕ СРПСКЕ