Транспарентна Цеца: ОЦ Јахорина концерт најавили 13.09. а тендер расписали 07.11.2018.

Још 13.септембра управа Олимпијског центра Јахорина најавила је велики солистички концерт Светлане Цеце Ражнатовић, а билборди на којима се најављује концерт поводом пуштања у рад система за прављење вјештачког снијега већ су одавно распоређени широм Републике Српске.

среда, 28 новембра, 2018 / 19:22

(На ово све што слиједи, Фронтал.СРБ има само да дода да је и овај плакат, као и цјелокупан опус Величковић-Ражнатовић појаве, увијек и готово искључиво латиничним писмом, а и идеологијом, због чега српска држава не би требала да спонзорише било какве активности ове естрадне појаве)

Међутим, ОЦ Јахорина је набавку за организацију овог концерта расписао тек 7. новембра, којом се тражи најповољнији понуђач који ће да обезбиједи гостовање познате фолк пјевачице, а према процијењеној вриједности набавке, цијена би требала бити око 78 000 КМ. Иако је све очигледно договорено и прије тендера, с њим се поприлично закаснило, па би кратки рокови могли да направе проблем организатору који је улазнице већ пустио у продају.

Одржавање концерта предвиђено је за 1. децембар, а 22. новембра је истекао рок за достављање понуда. Како је до концерта остало свега пет дана, проблем би могао да се појави ако се на тендер пријавило више понуђача, јер би се у том случају морало чекати 15 дана на склапање уговора. Чак и да је најповољнији понуђач изабран одмах, уговор по закону не би могао да буде закључен прије 7. децембра, јер је уговорни орган дужан оставити рок за евентуалне жалбе незадовољних понуђача. Уколико их буде, организатор неће моћи потписати уговор до коначне одлуке Канцеларије за разматрање жалби.

Све би могло проћи како је организатор планирао ако се пријавио само један понуђач, што би потврдило апсурд самог расписивања тендера. Због свега је Транспаренцy интернатионал у БиХ поднио и пријаву Агенцији за јавне набавке БиХ због неправилне примјене Закона о јавним набавкама БИХ.

Повод концерта је свечано пуштање у рад система за прављење вјештачког снијега које се одиграва 1. децембра. Нешто слично већ једном је организовано и то у предизборној кампањи, када је Олимпијски центар Јахорина уприличио отварање вјештачког језера за прављење вјештачког снијега из којег ће се напајати цијели систем. Великој свечаности која се одиграла 13. септембра присуствовале су бројне личности из политичког и јавног живота Републике Српске. Комплетан систем за вјештачко осњежавање пуштан је у рад 18. новембра, а поново ће свечано бити пуштен у рад 1. децембра, када је и планиран велики концерт.1 КОМЕНТАР