Повод и циљ нејасни: Изворна Српска се дотиче опозиционара који су се прикључили власти

Много пута до сада показало се да је демократија како у Републици Српској , тако и у Босни и Херцеговини само празна фраза, а никако владавина народа, односно већине, што би по свом основном значењу требало да буде.


Изворна Српска: Орић, умјесто да је у затвору, пред студентима цитира Бећковића

Изворна Српска најоштрије осуђује ратнохушкачке изјаве ратног команданта тзв. Армије БиХ , Насера Орића, који је за говорницом Исламског педагошког факултета у Зеници отворено позвао на рат за који каже да ће почети мало брже него што многи вјерују.

Изворњаци се љуте и на модел и на додатну опрему

Изворна Српска сматра да је крајње непримјерена и свакако непотребна набавка 20 луксузних путничких аутомобила и једног теренског возила за потребе јавног предузећа "Путеви Републике Српске", а за шта су спремни издвојити чак 680.000 марака.


Изворна Српска: Додик пријети чистачицама, јер су нелојане њему, не Српској

Изворна Српска најоштрије осуђује директне пријетње отказима које је предсједник Републике Српске упутио чистачицама, портирима и и куварицама српске националности, запосленим у институцијама БиХ, а за које је оцијенио да нису лојални Републици Српској.И изворњаци осуђују пуштање Дудаковића

Изворна Српска најоштрије протествује јер страхује да ће и случај Дудаковић бити још једна обична фарса. Позивамо Високи судски и тужилачки савјет БиХ да коначно, једном заувијек, престану да дискриминишу Србе и суде по двоструким аршинима.


И Изворна Српска се забринула за извор националног мита

Веома је позитивно да се што више појединаца и удружења, а не само странака у Српској, огласи по питању насиља на Косову и Метохији. Стога преносимо ово саопштење, које уз критику власти у Београду, одбацује Бриселски споразум.