Шеранић на прослави 30 година Савеза глувих и наглувих

Министру здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић данас је на свечаној академији поводом 30 година постојања Савеза глувих и наглувих поручио да ће надлежне републичке институције наставити да унапређују положај ових лица.


Нов дом здравља у Станарима – Општина гради сама – Србија обећала 700.000 марака

Начелник општине Радојица Ћелић рекао је да је ријеч о стратешком инфраструктурним објекту за ово локалну заједницу, од њеног оснивања 2014. године. Он је навео да се објекат гради из властитих средстава и да постоји обећање Владе Србије да ће учествовати са износом од 350.000 евра.

Шеранић: Координисано антиуставно дјеловање нелегалног Шмита и помагача, неће донијети добробит

Поводом одлуке Уставног суда БиХ да донесе привремену мјеру стављања ван правне снаге Закона о лијековима и медицинским средствима Републике Српске, Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске још једном наглашава да овакве врсте одлука не могу оправдати нити поништити чињенице.


Ален Шеранић: Влада ће разматрати формирање медицинског кампуса

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да би на сљедећој сједници Владе Српске требало бити разговарано о формирању медицинског кампуса у оквиру Универзитетског клиничког центра у Бањалуци који ће представљати искорак када је ријеч о квалитетнијем образовању овдашњег здравственог кадра.


Шеранић: Епидемиолошка ситуација је повољнија, али морамо остати будни

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је данас у Бањалуци да републички систем здравства мора остати будан иако је епидемиолошка ситуација у вези са вирусом корона много повољнија него раније.Шеранић: Свака породиља ће од сад имати 500 КМ да опреми новорођенче

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић истакао је да су у Министарству на бази дугорочне процјене увидјели да је од интереса да се повећа дјечији додатак за сву дјецу до навршене 18. године, захваљујући побољшаним условима прикупљања доприноса у Фонду дјечије заштите.


Долазе до даха: Шеранић са директорима болница

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић са сарадницима одржаo је данас у Министарству здравља и социјалне заштите састанак са директорима болница у Републици Српској. Састанак је организован у циљу сагледавања актуелних информација и изналажења потенцијалних модела за превазилажење проблема са снабдијевањем кисеоником са којима су суочене ове здравствене установе.Само за Републику Српску: Афера кисеоник је била нова Правда за Давида

Из самог саопштења невладине организације финансиране од страних влада, гдје и они сугеришу да је недопустиво што је случај политизован и катализован тек притиском јавности, јасно је да је и "Афера кисеоник" заправо нова "Правда за Давида" у Републици Српској.


Шеранић: Хоћете ли да ја питам, који кисеоник користе болнице по Ефбиху?

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић поручио је данас да се у свим болницама у Српској користи исправан кисеоник што су показале анализе и оцијенио као срамно што се у вријеме пандемије створио овај чисто политички проблем.


Шеранић: Одлуке Агенције за лијекове БиХ су закомпликовале ситуацију у дистрибуцији кисеоника

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић поручио је да ће учинити све да обезбиједе кисеоник за потребе Универзитетског клиничког центра Српске и других болница.