Ален Шеранић и штета од здравствених миграната

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да су већ предузете одређене мјере ради рјешавања проблема миграције здравствених радника у Болници "Србија" у Источном Сарајеву, те да руководство болнице има подршку ресорног министарства.


Шеранић у Казахстану: Приоритет министаства унапређење менталног здравља

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је у Астани да је фокус активности ресорног министарства и на промоцији реформе, а посебно унапређења услуга у области заштите менталног здравља у заједници у постконфликтним окружењима.

Шеранић у Дому здравља БЛ о превенцији болести, не пита за азбукоубиство

Фронтал.РС уочава да је у Дому здравља Бања Лука све супротно закону који је донесен 15.09.2021`. године, о заштити српског писма и језика. Све у овој установу, укључујући и логотип, појављује се искључиво латиницом.


Шеранић у Милићима – уводи се ХВП вакцина

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске, Ален Шеранић разговарао је током посјете Дому здравља у Милићима са директором ове установе Тањом Сушић о увођењу вакцине против хуманог папилома вируса.


Шеранић на прослави 30 година Савеза глувих и наглувих

Министру здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић данас је на свечаној академији поводом 30 година постојања Савеза глувих и наглувих поручио да ће надлежне републичке институције наставити да унапређују положај ових лица.Нов дом здравља у Станарима – Општина гради сама – Србија обећала 700.000 марака

Начелник општине Радојица Ћелић рекао је да је ријеч о стратешком инфраструктурним објекту за ово локалну заједницу, од њеног оснивања 2014. године. Он је навео да се објекат гради из властитих средстава и да постоји обећање Владе Србије да ће учествовати са износом од 350.000 евра.


Шеранић: Координисано антиуставно дјеловање нелегалног Шмита и помагача, неће донијети добробит

Поводом одлуке Уставног суда БиХ да донесе привремену мјеру стављања ван правне снаге Закона о лијековима и медицинским средствима Републике Српске, Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске још једном наглашава да овакве врсте одлука не могу оправдати нити поништити чињенице.Ален Шеранић: Влада ће разматрати формирање медицинског кампуса

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да би на сљедећој сједници Владе Српске требало бити разговарано о формирању медицинског кампуса у оквиру Универзитетског клиничког центра у Бањалуци који ће представљати искорак када је ријеч о квалитетнијем образовању овдашњег здравственог кадра.


Шеранић: Епидемиолошка ситуација је повољнија, али морамо остати будни

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је данас у Бањалуци да републички систем здравства мора остати будан иако је епидемиолошка ситуација у вези са вирусом корона много повољнија него раније.


Шеранић: Свака породиља ће од сад имати 500 КМ да опреми новорођенче

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић истакао је да су у Министарству на бази дугорочне процјене увидјели да је од интереса да се повећа дјечији додатак за сву дјецу до навршене 18. године, захваљујући побољшаним условима прикупљања доприноса у Фонду дјечије заштите.