Министарство науке и технологије РС

Жељко Будимир: Ко редовно уписује годину на факултету, има бесплатан смјештај и школовање од државе

Иако се од прошле године спроводи, студенти још нису довољно упознати са пројектом бесплатног школовања и смјештаја за оне који редовно уписују годину. То је у региону јединствена подршка.


Форвард – јер је напријед некако сувише српски?

Трећа Форвард конференција ове године окупља преко 20 домаћих и регионалних експерата из области дигиталне трансформације и паметних рјешења! Ово стоји у саопштењу из Министарства, које не објашњава због чега овакво име.

Студирајте буџетски: Рајчевић матурантима рекламира државне универзитете

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић позвао је све свршене средњошколце у Српској да школовање у предстојећој академској 2021/2022. години наставе на једном од два јавна универзитета у Републици Српској.


Нанолука прва под крилима двоглавог орла: Специјално, паралелно и научно

Бањалучки тим "Нанолука" са истоименом иновацијом побједник је овогодишњег Такмичења за најбољу технолошку иновацију у Републици Српској у организацији Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије.Рајчевић звао Дивјакову: Хрватска признаје дипломе из Српске

Поводом информација које су се појавиле у јавности у којима je министрица знаности и образовања Републике Хрватске Блаженка Дивјак навела да Републике Српска одбија провјеру диплома на захтјев Републике Хрватске, Министарство за научно технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске у интересу објективног и тачног информисања јавности упозорава да ти наводи нису тачни.


Прије да је ЗОРТ, него ЦЕРТ: Национални тим за одговор на рачунарске безбједносне инциденте Републике Српске

У министарствима фрца од "латиничења", али пошто овдје видимо фотографију из Шпаније, на којој се (и поред енглеског превода на првом мјесту) на српском језику установа Владе Српске потписује латиницом – ово одлази у одјељак Азбукоубиство.