Вулин се сикира да Вучић не прође као Ђурић (али то не каже)

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је да ће Београд учинити све да не дође до угрожавања безбједности предсједника Србије Александра Вучића током његове предстојеће посјете Косову и Метохији.

субота, септембар 8, 2018 / 13:07

"Ситуација јесте веома сложена. Ми будно пратимо шта се дешава на терену у оној мери, наравно, у којој је то могуће с обзиром да ми не контролишемо у фактичком смислу територију Косова и Метохије, али ћемо свакако учинити апсолутно све да не дође до било каквог угрожавања безбедности председника Републике Србије", рекао је Вулин за Радио-телевизију Србије.

Вулин је поручио да "читава међународна заједница, па и Приштина, морају да разумију врло једноставну ствар, да је однос према предсједнику Вучићу, према његовој безбједности, однос према Републици Србији".

"Сами бирате", поручио је Вулин и истакао да је Вучић лично веома храбар и да занемарује опасности.

Он је указао на то да ризици увијек постоје.

"Увек постоје екстремисти који би могли из било ког разлога да угрозе посету председника, да угрозе његову безбедност. Свима онима којима није у интересу да се коначно постигне решење, они који буду бранили целовито и независно Косово, њима је Александар Вучић највећа претња и највећи непријатељ, али се Срби на Косову и Метохији искрено радују што долази њихов председник", рекао је Вулин.

Он је оцијенио да је посјета велика међународна Вучићева побједа.

"Ово је било незамисливо да се велике силе ставе на страну Србије и да кажу морате да омогућите председнику Србије да уради баш оно што је он желео по плану који је он желео. Ово је за нас већ велика дипломатска победа и јасно је да су се ствари у међународној заједници промениле, а нису се промениле случајно, промениле су се упорним и стрпљивим радом Вучића још од 2012. године", рекао је Вулин.Оставите одговор