Вучуровић: Ђукановић је посљедњи који у Њујорку може помињати ретроградну политику

Посланик Демократског фронта /ДФ/ Јован Вучуровић сматра да предсједник Црне Горе Мило Ђукановић у УН у Њујорку не представља Црну Гору, него указану шансу користи за блаћење већинске Црне Горе и ширење мржње према земљама и народима у региону.

среда, 22 септембра, 2021 / 14:31

Вучуревић је оцијенио да је Ђукановић – који је након радне вечере лидера Балкана са високим представником ЕУ Жозепом Борељом рекао да се у региону осјећају снажне рефлексије одређених глобалних политичких поремећаја који су довели до поновног буђења неких ретроградних политичких идеја – посљедњи који може говорити о ретроградним политикама.

"Он је посљедњи који може говорити о ретроградним политикама, као неко ко је само прије 15 дана покушао изазвати грађански рат у Црној Гори и ко је организовао насиље на Цетињу, а онда побјегао и на цједилу оставио оне које је хушкао на сукоб", навео је Вучуровић.

Вучуровић је истакао да ставови које лидер ДПС-а саопштава у УН говоре да он у Њујорку не представља Црну Гору, већ су дио његових личних и ускопартијских "шовинистичких испада".

Он сматра да нема сумње да ће након промјена у тужилаштву, предсједник ДПС-а бити у прилици да пред законом одговара за оно што је радио протеклих 30 година, "па и за организацију насиља и сукоба на Цетињу, који су имали јасне елементе државног удара".

Према Вучуровићевим ријечима, када Ђукановић говори о политичким поремећајима, у ту категорију спада само чињеница да се неко попут њега, 2021. године, уопште може налазити на функцији предсједника државе.Оставите одговор