Стевандић: Комшић је кратковид политичар

Говорећи за Н1 телевизију, предсједник Уједињене Српске, Ненад Стевандић изјавио је да Жељко Комшић има јасне намјере кад је у питању његово обраћање у УН, јер о томе није обавијестио остала два члана предсједништва, те је јасно да се овде ради о инциденту, и да се криза у БиХ шири и ван ње.

среда, 22 септембра, 2021 / 19:24

"Господин Комшић је кратковидан политичар, он уопште не разумије шта се дешава послије, тако су многи инсистирали на "Инцковом закону” да се србима наметне кривица, и сад смо у ситуацији да држава три мјесеца не функционише” рекао је Стевандић, те је нагласио да се мора размислити како ће донесене одлуке утицати и на политички и на друштвени живот у БиХ, и да политичари из Српске никад нису доносили исхитрене одлуке јер су увијек мислили на дан послије.

Стевандић је изјавио да политичари из Републике Српске не блокирају институције, већ да се боре за основна права и европске вриједности, да законе доносе надлежни органи, а не да се намећу са стране, као што је урадио Валентин Инцко, и на тај начин је стопирао многе процесе у држави. Стевандић сматра да постоји могућност да се заједно донесе закон који ће важити за све, без да циља одређене народе, и да такав закон може довести до помирења, за разлику од овог.

Стевандић је нагласио да је јединство парламентарних странака из Републике Српске и даље чврсто, да се све одлуке доносе заједнички, да нема раскола, и да се шаље јасна порука да БиХ не представља жеље Комшића, Џаферовића и Изетбеговића.

Говорећи о идеји српског свјета, Стевандић каже да то нема никакве везе с неком идејом Велике Србије, већ је првенствено културолошка фраза, која се односи на очувању српског језика, вјере и културе, што је јединствено за српски народ.Оставите одговор