УС: ЦИК је продужена рука СДА – Добој алиби за Сребреницу

Одлука Централне изборне комисије да не објави резултате за Град Добој и Општину Сребреница у Републици Српској, потпуно је оголио улогу ЦИК-а као продужене руке СДА, чији се пољуљани рејтинг и лоши изборни резултати покушавају поправити стварањем и пласирањем афера у Републици Српској и то у Сребреници, за коју Бошњаке вежу посебне емоције.

понедељак, 7 децембра, 2020 / 11:23

Јасно је да је Град Добој, у коме нема никаквих политичких непознаница, кориштен само као алиби да би се покушали поништити избори у Сребреници. Уједињена Српска јавно пита у чему је разлика што су неки Бошњаци гласали за српског кандидата у сарајевској Општини Центар и у Сребреници?

Да ли се Бошњацима у Републици Српској намеће и условљава гласачко право и да ли је то кршење закона? У Сребреници је народ до сада бирао кандидате, и бошњачке и српске националности, и то је искључиво право грађана Сребренице и на овим и будућим изборима, а свако мијењање њихове воље је кршење закона и манипулација.

Да ли је проблем у томе што се једни српски кандидати сматрају подобним а други неподобним? Да ли по тој матрици имају и подобне и неподобне партије, па би ЦИК једне забранио а друге штитио и фаворизовао? Да ли су по том критеријуму подобности за СДА бирани и чланови ЦИК-а, и да ли се по том критеријуму покушава мијењати воља народа? Да ли су СДС и ПДП свјесни да им је ова улога за необјављивање резултата избора у Сребреници провидна и срамна?

Република Српска је способна да заштити вољу грађана Сребренице, и Уједињена Српска позива све грађане, партије и Институције Републике Српске да заштите вољу грађана и дјелују заједно и одлучно. Република Српска је трајна и вјечна, а подобни увијек имају кратак рок трајања или мандата.