У Бајином гнијезду: СЗП митинговао први дан у Лакташима

Ми вечерас крећемо у битку која се не води оружјем, него се добија поштењем и образом, а свако ко мисли да је то мало он се грдно вара, изјавио је вечерас на трибини Савеза за побједу у Лакташима кандидат СзП за предсједника Републике Српске Вукота Говедарица.

субота, 8 септембра, 2018 / 11:45

Он је поручио да је дошло вријеме да РС крене у свјетлију будућност и да се заустави пљачка њеног народа.

„Као будући предсједник нећу дозволити да ико Српску третира као своју прћију и да отима њена богатства“, поручио је Говедарица.

Он је рекао да су Српској потребни млади и вриједни људи, чије ће знање бити цијењено, а не да њихов статус интелектуалца зависи од статуса у политичкој партији, као што је то сада случај.

Кандидат СзП за српског члана Предсједништва БиХ Младен Иванић је рекао да СзП и народ хоће земљу која ће бити дио савременог свијета, а не изоловано мјесто које напушта и властито становништво.

„Хоћемо земљу у којој се политика води аргументима, а не увредама. Хоћемо земљу у којој су људи срећни, а не земљу из које људи одлазе. Потрена нам је земља у којој ће грађани бити сигурни, а не да их неко убија на сваком ћошку“, навео је Иванић.

Предсједник Народног демократског покрета Драган Чавић је рекао да није довољно само промијенити власт, него да промијенити мора и стање у друштву.

„Стање заслужује промјену у свим сегментима, прије свега у економији, социјалном сектору, области владавине права“, казао је Чавић.

Он је упозорио и на стање у сектору безбједности, које је, како је навео, веома лоше.

„У посљедних пар година у Републици Српској нема мјесеца да се не деси неки тежак безбједносни инциденат“, рекао је Чавић.

Небојша Личанин, кандидат за посланика у НС РС на листи ПДП, је рекао ће се у РС за мјесец дана десити велике промјене и изразио задовљство што је кампања СзП почела управо у Лакташима.
„Можда је симболика хтјела да ми у нашу борбу за промјене кренемо баш из Лакташа одакле је кренуо овај ненародни режим па је и ред да његов крај буде означен баш на у овом граду“, казао је Личанин.

Он је поручио да се већ сада сасвим извјесно да ће СзП однијети велику побједу на изборима седмог октобра.

Миладин Станић, носилац листе СДС за НСРС за изборну јединце 2, је казао да СДС на ове изборе излази са младим и образованим људима који могу и знају поправити стање у друштву.
„Наша листа гарантује бољу будућност Републици Српској, коју ће након избора водити нови предсједник Вукота Говедарица. Имамо много младих, образованих и вриједних људи“, казао је Станић, додајући да је сигуран и у изборну побједу Младена Иванића.

Стигло се и у Челинац: Додик ће проводити Прудски споразум

Највећа могућа опасност за Републику Српску је провођење у дјело Прудског споразума, на који је свој потпис, између осталих, ставио и Милорад Додик, казао је вечерас на предизборној трибини СзП у Челинцу Вукота Говедарица, кандидат СзП за предсједника РС.

Говедарица је поручио да би управо због тога највећа опасност за народ Српске настала у случају да на функцију члана Предсједништва БиХ буде изабран кандидат СНСД Милорад Додик.

„Ми поштујемо вољу свих народа, али трећи ентитет није циљ Републике Српске. Кандидат СзП за члана Предсједништва БИХ Младен Иванић није човјек који би ставио потпис на Прудски споразум као што је то 2008 учинио Милорад Додик“, казао је Говедарица

Он је поручио да ће након изборне побједе као будући предсједник учинити све да изражава јединство свих политичких субјеката у Републици Српској.

„Најбољи смо када смо сложни и јединствени и зато што смо најбољи када једни другима помажемо. Дошло је то вријеме када више нико неће дијелити народ у РС“, казао је Говедарица.

Кандидат СзП за српског члана Предсједништва БиХ Младен Иванић рекао је да је у овом мандату добио све политичке битке и показао како се Српска чува у заједничким институцијама.

”Пред вама стојим заједно са Вукотом Говедарицом и цијелим Савезом за побједу, спремнији него икада! Сваки дан проведен у овој земљи донесе нешто због чега сам још одлучнији, још снажнији и још свјеснији да оно што радим јесте прави пут. А колико је важно да у Предсједништву БиХ сједи наш човјек и прави Србин, подсјетићу вас на само једном примјеру –  Додикови људи прије мене нису успјели да зауставе уговор о извозу оружја у Украјину. Ја сам то урадио, због српског народа и односа са пријатељском Русијом. Радићу то и даље”, рекао је Иванић.
Носилац листе СДС за Народну скупштину РС у изборној јединици 3 Давор Шешић је поручио да друштво младим људима у РС мора створити услове за стварање породице.

„Породица јесте основна ћелија здравог друштва и она је угрожена. Људи одлазе из земље због непостојања моралних вриједности, што обесхрабрује младе људе да стварају своје породице“, казао је Шешић.

Ми хоћемо, додао је он, да створимо здраво друштво које ће бити подлога за здраву породицу у РС.
„Зато је потребно да нас подржите. Ови избори за мене лично су избори између прошлости и будућности. Прошлост смо могли да видимо у претходних 12 година, а будућност су за мене два човјека која су вечерас са нама Вукота Говедарица и Младен Иванић“, казао је Шешић.

„Вратићемо грађанима нарушену безбједност, вјеру, достојанство и правду. Породице одлазе јер је ово друштво одабраних. То ћемо промијенити 7. октобра. Вратићемо достојанство народу и Републици Српској“, рекао је носилац листе ПДП-а за Народну скупштину Републике Српске Игор Црнадак.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *