Случај Драгичевић: Оптужница против два полицајца због несталих гаћа

Криминалистички техничари Полицијске управе Бањалука Микица Маријанац (55) звани Мики и Зоран Бошњак (44) оптужени су да су 25. марта ове године у намјери да спријече доказивање евентуалних биолошких трагова у истрази убиства бацили сиве боксерице Давида Драгичевића, сазнаје Српскаинфо.

субота, септембар 8, 2018 / 09:25

Према оптужници коју је јуче подигло Окружно јавно тужилаштво Бањалука, одликовани припадник МУП Републике Српске Микица Маријанац и другооптужени Зоран Бошњак, обојица криминалистички техничари, бацили су боксерице које су 25. марта ове године након обдукције пребачене у депозит Полицијске управе Бањалука, односно просторију за сушење предмета.

Оптужени су приликом пописивања, означавања, сушења и паковања одјевних предмета скинутих са тијела Давида Драгичевића, а у намјери да спријече доказивање евентуалних биолошких трагова на мушким гаћама сиве боје (боксерицама) које би могле послужити као доказ у кривичном предмету због кривичног дјела убиство на штету Давида Драгичевића, тај одјевни предмет, мушке гаће сиве боје – бацили.

– Дакле, у намјери да спријече или отежају доказивање уништили су предмет који служи као доказ, чиме су починили кривично дјело Спречавање доказивања – наводи се у оптужници која је јуче достављена Основном суду у Бањалуци.

Према овом кривичном дјелу, максимална казна на коју могу бити осуђена двојица криминалистичких техничара је до три године затвора.6 КОМЕНТАРА

    1. Da čovek ne čita dalje od naslova mogao bi zaključiti da se šprdate na ovako tragičan događaj? Pokušajte da ne ispadate primitivni i bezosečajni, pazite na stil i izražavanje. Ipak je on bio nečije dete.

  1. За које је „херојско“ дјело овај одликован?

    Ало, Републико Српска, брутално је убијен син првоборца и РВИ-да, бачен у канализацију….БОРС-стање редовно, а ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *