Тренд пријема због освојеног петог мјеста се наставља – Љубиша Петровић примио Марицу Гајић

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић организовао је данас пријем за кошаркашицу Марицу Гајић, која је са репрезентацијом БиХ освојила пето мјесто на Европском првенству у кошарци. Гајићева је захвалила градоначелнику на пријему, додајући да је до сада представљала Бијељину у најљепшем свјетлу и да ће наставити то да чини и убудуће.

среда, 7 јула, 2021 / 10:31

"Прије пет година изабрали су ме на женском НБА драфту екипа Вашингтон Мистикс. Велика ми је жеља да испишем историју не само града Бијељина него и државе и тако сам постала прва жена из БиХ (обратите пажњу да омладинка није рекла из Републике Српске, прим. Фронтал.РС) која је изабрана на НБА драфту што је велика част и престиж", додаје Гајићева.

Репрезентација БиХ се послије 22 године пласирала на Европско првенство и освојила пето мјесто, што им је омогућило да играју квалификације за Свјетско првенство, које се одржава сљедеће године у септембру.

"Надам се да ћемо се пласирати, те да ћемо на најбољи начин представљати нашу Бијељину", додала је она.

Петровић је захвалио Марици Гајић на постигнутим добрим резултатима и истакао да је она понос Бијељине и цијеле наше друштвене заједнице.

"Бијељина има успјешне спортисте и управо су они најбољи представници нашег града и Републике Српске. Град Бијељина ће и у наредном периоду пружати подршку женској кошарци и свим спортским клубовима, јер сматрамо да је спорт и те како важан за нашу дјецу", навео је Петровић.