Стево гледао како да се дуван и даље мота у Бањој Луци

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске проф.др Стево Мирјанић предложио је на данашњем састанку са менаџментом и синдикатом "Фабрике дувана" Бањалука да сви заједно наставе радити на изналажењу рјешења за наставак рада "Фабрике дувана", а да се у међувремену радници врате у Фабрику.


НДП-ов ламент над Фабриком дувана Бања Лука

Поводом актуелних писања медија о највљеном затварању Фабрике дувана Бања Лука желимо упозорити надлежне на очигледну штету која ће бити посљедица затварања једине фабрике дувана у Републици Српској.


Бугарске дуванџије поново писале Влади

Представници бугарске компаније "Булгартабак" поново су упутили писмо намјере Влади Републике Српске за куповину Фабрике дувана Бањалука, потврдио је Срни предсједник синдикалне организације овог предузећа Мирослав Маринковић.


Меморандум Владе и Булгартабака, синдикат се нада да је компанија озбиљна

Представници Владе Републике Српске и бугарског холдинга "Булгартабак" ускоро ће потписати меморандум о преузимању Фабрике дувана Бањалука, рекао је предсједник синдикалне организације у овом предузећу Мирослав Маринковић.Блокиран жиро-рачун Фабрике дувана Бања Лука

Жиро-рачун Фабрике дувана Бањалука блокиран је, због неизмирења дугова, послодавца према потражиоцима у износу од 200.000 КМ, што доводи у питање даљи рад предузећа, изјавио је данас Срни предсједник Синдикалне организације овог предузећа Мирослав Маринковић.


Радници Фабрике дувана траже састанак са предсједником и премијером

Синдикална организација и радници Фабрике дувана из Бањалуке апеловали су данас да се највиши званичници РС хитно укључе у рјешавање проблема у овом предузећу. Они траже да предсједник Републике Српске Милорад Додик и премијер Александар Џомбић приме на разговор њихове представнике како би их информисали о ситуацији у фабрици.Фабрика дувана: Синдикат позвао Владу да хитно реагује

Синдикална организација и радници Фабрике дувана Бањалука позвали су Владу Републике Српске да хитно реагује на тешко стање у овом предузећу, те да успостави принудну управу која ће водити фирму до окончања судског поступка да би се одржала производња.


Мали акционари: Што прије се отарасити Антонић трејда

Представници Удружења малих акционара Фабрике дувана Бања Лука позвали су надлежне институције Републике Српске да што прије обаве неопходне радње у вези са раскидом уговора са купцем "Антонић трејдом", како би се Фабрика опоравила и наставила нормалан рад.


Влада раскинула уговор са "Антонић трејдом"

Влада Републике Српске донијела је данас одлуку о раскидању уговора о приватизацији државног капитала у Фабрици дувана Бањалука са предузећем "Антонић трејд" из Лакташа, изјавио је премијер РС Александар Џомбић.