Влада раскинула уговор са "Антонић трејдом"

Влада Републике Српске донијела је данас одлуку о раскидању уговора о приватизацији државног капитала у Фабрици дувана Бањалука са предузећем "Антонић трејд" из Лакташа, изјавио је премијер РС Александар Џомбић. "Влада је практично потврдила одлуку , коју је синоћ донио Савјет за приватизацију РС и задужила Инвестиционо-развојну банку /ИРБ/ и Правобранилаштво РС да покрену процес […]

четвртак, септембар 15, 2011 / 14:58

Влада Републике Српске донијела је данас одлуку о раскидању уговора о приватизацији државног капитала у Фабрици дувана Бањалука са предузећем "Антонић трејд" из Лакташа, изјавио је премијер РС Александар Џомбић.

"Влада је практично потврдила одлуку , коју је синоћ донио Савјет за приватизацију РС и задужила Инвестиционо-развојну банку /ИРБ/ и Правобранилаштво РС да покрену процес раскида уговора", рекао је Џомбић данас новинарима на Мраковици, након завршетка сједнице Владе РС.

Џомбић је напоменуо да је Влада РС задужила Инвестиционо-развојну банку /ИРБ/ и Правобранилаштво РС да покрену тужбу за нанесену штету Фабрици дувана због неповољнијег финасијског положаја у којем се предузеће сада налази у односу на период када је извршена приватизација.

Предсједник Владе је рекао да је одлука о раскиду уговора донесена, јер купац није испоштовао приватизациони уговор, као и да је циљ ове мјере спашавања радних мјеста 300 запослених и да се организује пртоизводња у наредном периоду.

Ово је први приватизациони уговор у Српској који ће бити раскинут на штету купца државног капитала.

Предузеће "Антонић трејд", чији је власник Небојша Антонић, купило је 55 одсто државног капитала једине Фабрике дувана у Српској у септембру 2006. године за око 2,1 милиона КМ.

Представници Удружења малих акционара Фабрике дувана Бањалука упутили су раније Џомбићу, као предсједнику Савјета, захтјев за раскид уговора о купопродаји државног капитала у овом предузећу.Оставите одговор