Мали акционари: Што прије се отарасити Антонић трејда

Представници Удружења малих акционара Фабрике дувана Бања Лука позвали су надлежне институције Републике Српске да што прије обаве неопходне радње у вези са раскидом уговора са купцем "Антонић трејдом", како би се Фабрика опоравила и наставила нормалан рад. "Позивамо Владу Српске да што прије преузме државни капитал у предузећу и да сазове Скупштину акционара Фабрике […]

понедељак, септембар 26, 2011 / 17:26

Представници Удружења малих акционара Фабрике дувана Бања Лука позвали су надлежне институције Републике Српске да што прије обаве неопходне радње у вези са раскидом уговора са купцем "Антонић трејдом", како би се Фабрика опоравила и наставила нормалан рад.

"Позивамо Владу Српске да што прије преузме државни капитал у предузећу и да сазове Скупштину акционара Фабрике да би се поништиле све штетне радње претходног руководства, изабрала нова управа друштва и пословна политика Фабрике", рекао је Срни предсједник Удружења Златимор Кољанчић.

Кољанчић је демантовао тврдње директора Фабрике Симе Мишкића да ово предузеће нормално послује, наводећи да имовина предузећа можда није оптерећена, али је сигурно отуђивана.

"За све изјаве и тврдње о пословању Фабрике дувана Бањалука посједујемо материјалне доказе које ћемо ставити на располагање Јавном правобранилаштву и Окружном тужилаштву Бањалука", закључио је Кољанчић.

Синдикат и Удружење малих акционара Фабрике дувана Бањалука поздравили су недавну одлуку Владе Српске да раскине уговор са купцем државног капитала у Фабрици – "Антонић трејдом" из Лакташа.

Премијер Александар Џомбић рекао је раније да су за овај процес задужени Инвестиционо-развојна банка и Правобранилаштво Српске. "Исте институције смо задужили да покрену тужбе против купца `Антонић трејда` за нанесену штету предузећу, у смислу финансијског стања Фабрике дувана Бањалука", рекао је Џомбић.

Ово је први приватизациони уговор у Српској који ће бити раскинут на штету купца државног капитала.

Предузеће "Антонић трејд", чији је власник Небојша Антонић, купило је 55 одсто државног капитала једине Фабрике дувана у Српској у септембру 2006. године за око 2,1 милиона КМ.Оставите одговор