Синдикалци позвали премијерку: Убрзајте продају Фабрике дувана

Синдикална организација и радници Фабрике дувана Бањалука позвали су предсједника Владе Републике Српске Жељку Цвијановић да убрза даљи процес продаје овог предузећа инвеститору "Булгартобако". Компанија "Булгартобако" јуче је поново послала писмо намјера новој Влади о куповини фабрике дувана у којем траже да Меморандум буде потписан петог априла, рекао је Срни предсједник Синдикалне организације фабрике Мирослав […]

петак, март 29, 2013 / 10:02

Синдикална организација и радници Фабрике дувана Бањалука позвали су предсједника Владе Републике Српске Жељку Цвијановић да убрза даљи процес продаје овог предузећа инвеститору "Булгартобако".

Компанија "Булгартобако" јуче је поново послала писмо намјера новој Влади о куповини фабрике дувана у којем траже да Меморандум буде потписан петог априла, рекао је Срни предсједник Синдикалне организације фабрике Мирослав Маринковић.
У Меморандуму се наглашава да ће се у три наредне године задржати постојећи број радника и да ће се инвестирати у опремање и модернизовање фабрике.

"Радници Фабрике дувана тренутно не раде и она је пред гашењем, а једини спас за ово посрнуло предузеће је долазак ове компаније", рекао је Маринковић.

Синдикални представници и радници и даље су у страху и позивају Владу да одмах реагује и помогне да се агонија око Фабрике дувана заврши на задовољство свих страна.Оставите одговор