Бугарске дуванџије поново писале Влади

Представници бугарске компаније "Булгартабак" поново су упутили писмо намјере Влади Републике Српске за куповину Фабрике дувана Бањалука, потврдио је Срни предсједник синдикалне организације овог предузећа Мирослав Маринковић. "Представници ове бугарске компаније траже од Владе Српске да се изјасни о писму намјере, како би крајем наредне седмице био потписан меморандум и купопродајни уговор", истакао је Маринковић. […]

четвртак, март 28, 2013 / 18:06

Представници бугарске компаније "Булгартабак" поново су упутили писмо намјере Влади Републике Српске за куповину Фабрике дувана Бањалука, потврдио је Срни предсједник синдикалне организације овог предузећа Мирослав Маринковић.

"Представници ове бугарске компаније траже од Владе Српске да се изјасни о писму намјере, како би крајем наредне седмице био потписан меморандум и купопродајни уговор", истакао је Маринковић.

Већински власник Фабрике дувана Бањалука Небојша Антонић рекао је раније да је ријеч о истом писму намјере, којег су представници бугарске компаније раније упутили бившој Влади Александра Џомбића, али да они желе овим писмом намјера да испоштују чињеницу да је дошло до промјене Владе Српске.

Антонић је рекао да би меморандумом требало да буде предвиђено да Влада повуче тужбу коју је поднијела против његовог предузећа "Антонић трејд", због непоштивања уговора о приватизацији, док би представници ове компаније требало да се обавежу да ће задржати постојећи број радника и да ће потписати нови колективни уговор.

Власник "Антонић трејда" Небојша Антонић, који је купио Фабрику дувана, понудио је раније Влади Српске споразуман раскид уговора како би била спашена радна мјеста.
"Антонић трејд" купио је у септембру 2006. године 55 одсто државног капитала у Фабрици дувана Бањалука за 2,1 милион КМ.

Правобранилаштво Републике Српске поднијело је почетком октобра прошле године тужбу против "Антонић трејда" из Лакташа због кршења уговора о приватизацији Фабрике дувана Бањалука и затражило накнаду штете од 4,3 милиона КМ, уз тужбу и раскид приватизационог уговора.Оставите одговор