Швицарска, Марц Д’Силва и Давор Чордаш: Шта је ЦРС?

Сочинитељи саопштења који се хране од узимања новца грађанима кроз порез, све се више поправљају у српском језику својих саопштења. У овом случају је промакао један Марц и једна Швицарска. Све ће то остати у сијенци тога што нигдје није објашњено шта је скраћеница ЦРС?

среда, 28 фебруара, 2018 / 14:09

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш разговарао је са представником ЦРС-а за БиХ Марк Д’ Силвом и његовим сарадницима о досадашњој успјешној сарадњи, пројектима одрживости и потписивању уговора о удруживању средстава кроз пројекте које финансирају Владе Швицарске и САД-а, пројекту реадмисије као и о техничкој подршци у изради Закона о социјалном становању.

Представник ЦРС-а за БиХ Марк Д’ Силва захвалио се министру Чордашу на успјешној сарадњи која траје више од десет година и истакао да ће та сарадња бити настављена и у наредном периоду, кроз реализацију пројеката које имплементира ЦРС.

Министар Чордаш је изразио спремност да Министарство, као и до сада једним дијелом финансијски подржи пројекте ЦРС-а, који се односе на одрживост и реадмисију.

У наредне двије године за пројекте одрживости биће обезбјеђено 1.350.000 KM.

„Свима нама је стало да се ови пројекти одрживости реализују, јер се само на тај начин људима који су се вратили на своја огњишта омогућава да ту и остану“, истакао је Чордаш.

Кроз Програм подршке за реинтеграцију повратника по основу споразума о реадмисији, током 2018 и 2019. године издвојиће се 1.240.000 КМ.

„Министарство активно учествује у реализацији овог пројекта и у процесу реадмисије држављана БиХ, те је имало значајну улогу и у изради Стратегије за прихват и интеграцију држављана БиХ који се враћају по основу споразума о реадмисији“, рекао је Чордаш.

Министар Чордаш и представник ЦРС-а за БиХ Марц Д’ Силва потписали су данас и Меморандум о техничкој подршци у изради Закона о социјалном становању у Републици Српској.

Министар Чордаш је истакао важност што бржег доношења овог Закона, нагласивши да је веома важна техничка подршка ЦРС-а, који у овој области има много искуства, што ће свакако допринијети изради квалитетног законског рјешења.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *