Шта Чордашево министарство ради за Високу Крајину?

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш разговарао је данас у Бања Луци са начелницима општина Гламоч и Дрвар, Небојшом Радивојшом и Гораном Броћетом о положају повратника, пројектима стамбене изградње за повратничку популацију и приоритетним инфраструктурним пројектима који се требају реализовати у наредном периоду на простору ове двије локалне заједнице у ФБиХ.


Чордаш потписао два милиона за обнову кућа повратницима у Српску

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш, потписао је данас уговоре за извођење радова на реконструкцији и изградњи укупно 82 стамбене јединице за повратнике и расељена лица на подручју седам градова/општина у Републици Српској, укупне вриједности око 2.200.000 КМ.

Сјетимо се Коридора 92: Чордаш, Човић и Јерковић у Дервенти

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш, хрватски члан Предсједништва БиХ Драган Човић и потпредсједник Републике Српске из реда хрватског народа Јосип Јерковић, присуствовали су данас прослави св. Јураја мученика у истоименој жупи у Дервенти, током које је одржано мисно славље.


Влада Српске дала 230.000 КМ за изградњу цркве на Петрићевцу

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш разговарао је данас са гвардијаном фрањевачког самостана Петрићевац фра Дујом Љеваром и жупним викаром фра Домагојем Шимићем о активностима на обнови католичке цркве на Петрићевцу.


Чордаш у Теслићу обећао мост до Госпе Конџилске

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш присуствовао је данас прослави Патрона жупе св. Јосипа у Теслићу, на којој се окупио велики број вјерника који су присуствавали мисном слављу и прослави светковине свог заштитника.Чордаш, Новић и Симић о 11 милиона уложених у Дервенту

Кроз реализацију Програма рјешавања проблема расељених лица, избјеглица и повратника и путем имплементације заједничких пројеката (РСП, САФ, ОПЕЦ и ЦЕБ 2), у протеклих седам година на простору Дервенте, Министарство је уложило преко 11.000.000 КМ


Колико кошта 30 станова и 50 кућа, а колико нов возни парк Владе?

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш разговарао је са предсједником Удружења радника и инвалида рада избјеглих из Хрватске са држављанством БиХ Николом Пузигаћом, о проблемима и тешком положају избјеглих из Хрватске, као и о могућностима помоћи и подршке овој категорији становништва.Швицарска, Марц Д’Силва и Давор Чордаш: Шта је ЦРС?

Сочинитељи саопштења који се хране од узимања новца грађанима кроз порез, све се више поправљају у српском језику својих саопштења. У овом случају је промакао један Марц и једна Швицарска. Све ће то остати у сијенци тога што нигдје није објашњено шта је скраћеница ЦРС?


Чордаш са новокомандујућим у Гламочу: Мање пара него за предсједникова кола

За возила Службе предсједника Републике Српске издвојено је 1.715. 290 КМ, док је, барем по нашем рачуну из онога што је сам министар Чордаш рекао, за приједејтонску већинску српску општину Гламоч (дакле за цијелу општину, а не за возикање вода квазисавјетничких мастиљара) уложено 842.500 КМ.


Чордаш избјегли и расељени новац улаже у Лакташе

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш потписао је данас са начелником општине Лакташи, Ранком Карапетровићем Уговор о реализацији Пројекта "Набавка опреме за одржавање инфраструктуре-одводних канала”, укупне вриједности 40.000 КМ.