Прешло се и на књижевност: Стаматовић замјера Вучићу помињање Борислава Пекића

Здрава Србија (ЗС) упозорава грађане Србије да је, по Уставу наше земље, територија Републике Србије јединствена и недељива, а њене границе неповредиве, да ниједан државни орган, политичка организација, удружена криминална група или појединац не може узурпирати сувереност грађана.

среда, фебруар 28, 2018 / 12:28

За измене Устава које задиру у уставна начела или преамбулу у којој пише да је „Покрајина Косово и Метохија (КиМ) саставни део територије Србије“, осим подршке две трећине од укупног броја посланика у Народној скупштини, неопходан и референдум на коме „за“ мора да гласа већина изашлих бирача – изјавио је Милан Стаматовић, председник Иницијативног одбора ове странке, поводом претње председника Републике Александра Вучића да ће он, уместо народа, да предложи „решење“ за КиМ.

– Питамо издајника Вучића докле ће да вређа интелигенцију грађана, тако што тврди да, тобоже, “мора да изађе с нечим што Срби могу да разумеју, што је рационално и чиме ће Срби да добију и то, не нешто мало, већ нешто значајно“ – каже Стаматовић и додаје да Вучић може да распродаје само своје шуме и ливаде изнад Бугојна и куће и станове по Београду, а са државном територијом и имoвином која припада свим грађанима Србије, не сме ни по Уставу ни по било ком закону да тргује, јер му то није његова дедовина и бабовина, ма колико упорно лагао да иза такве његове велеиздаје стоји „мандат који му је поверило 56 одсто грађана Србије“.

Стаматовић оптужује „кандидата за председника градске општине Севојно“ Александра Вучића да, у својој мисији издаје и одрицања од КиМ, кривотвори чак и великог писца Бору Пекића, чија је порука „и нација и демократија“ и идеја водиља Здраве Србије.

– Јесте Пекић писао да „треба љубити земљу деце своје, а не дедова својих“, али је, пре тога, рекао и да „немати прошлости је остати без будућности“! Али, никада Пекић није ни помислио оно што му Вучић импутира да јесте „спремни смо на компромис с Албанцима да обе стране нешто изгубе, па макар и да не буду задовољне“, што, завучено у Вучићеву „еврофанатичну“ обланду, значи да му је више стало до мишљења Ангеле Меркел него властитог народа! – изјавио је први човек Здраве Србије која предводи коалицију „Уједињени побеђујемо. За Севојно, за Србију“.1 КОМЕНТАР

  1. sasa
    Pa B.Pekic je napisao „Godine koje su pojeli skakavci“
    Problem je sto ovi politicari ( mislim prvenstveno na Republiku Srpsku jedu ne samo ovo vrijeme nego i ono buduce sto ce tek biti problem djece na zemlji svoj .
    Nama ostaje da igramo sah pa i bez dame i topa …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *