Министарство за избјеглице и расељена лица

Министарство за избјеглице финасирало католичку црквену дворану у Дубици

Савјетница министра за избјеглице и расељена лица Републике Српске Марија Рапо присуствовала је данас прослави заштитника жупе Узвишења Светог Крижа у Козарској Дубици. Овом приликом посвећена је и благословљена црквена дворана у чију је изградњу Министарство уложило значајна средства.

Српска има 1.000 станова за социјално збрињавање

Реализацијом два велика пројекта /ЦЕБ два и Регионално стамбено збрињавање/ у око 30 општина у Републици Српској требало би да буде изграђено око 1.000 станова који ће бити кориштени за социјално збрињавање, речено је данас у Бањој Луци на конференцији за новинаре Министарства за избјеглице и расељена лица Српске.


Чордаш потписао два милиона за обнову кућа повратницима у Српску

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш, потписао је данас уговоре за извођење радова на реконструкцији и изградњи укупно 82 стамбене јединице за повратнике и расељена лица на подручју седам градова/општина у Републици Српској, укупне вриједности око 2.200.000 КМ.


Влада Српске дала 230.000 КМ за изградњу цркве на Петрићевцу

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш разговарао је данас са гвардијаном фрањевачког самостана Петрићевац фра Дујом Љеваром и жупним викаром фра Домагојем Шимићем о активностима на обнови католичке цркве на Петрићевцу.Чордаш у Теслићу обећао мост до Госпе Конџилске

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш присуствовао је данас прослави Патрона жупе св. Јосипа у Теслићу, на којој се окупио велики број вјерника који су присуствавали мисном слављу и прослави светковине свог заштитника.


Чордаш, Новић и Симић о 11 милиона уложених у Дервенту

Кроз реализацију Програма рјешавања проблема расељених лица, избјеглица и повратника и путем имплементације заједничких пројеката (РСП, САФ, ОПЕЦ и ЦЕБ 2), у протеклих седам година на простору Дервенте, Министарство је уложило преко 11.000.000 КМКолико кошта 30 станова и 50 кућа, а колико нов возни парк Владе?

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш разговарао је са предсједником Удружења радника и инвалида рада избјеглих из Хрватске са држављанством БиХ Николом Пузигаћом, о проблемима и тешком положају избјеглих из Хрватске, као и о могућностима помоћи и подршке овој категорији становништва.


Швицарска, Марц Д’Силва и Давор Чордаш: Шта је ЦРС?

Сочинитељи саопштења који се хране од узимања новца грађанима кроз порез, све се више поправљају у српском језику својих саопштења. У овом случају је промакао један Марц и једна Швицарска. Све ће то остати у сијенци тога што нигдје није објашњено шта је скраћеница ЦРС?


Чордаш са новокомандујућим у Гламочу: Мање пара него за предсједникова кола

За возила Службе предсједника Републике Српске издвојено је 1.715. 290 КМ, док је, барем по нашем рачуну из онога што је сам министар Чордаш рекао, за приједејтонску већинску српску општину Гламоч (дакле за цијелу општину, а не за возикање вода квазисавјетничких мастиљара) уложено 842.500 КМ.