Чордаш са новокомандујућим у Гламочу: Мање пара него за предсједникова кола

За возила Службе предсједника Републике Српске издвојено је 1.715. 290 КМ, док је, барем по нашем рачуну из онога што је сам министар Чордаш рекао, за приједејтонску већинску српску општину Гламоч (дакле за цијелу општину, а не за возикање вода квазисавјетничких мастиљара) уложено 842.500 КМ.

понедељак, фебруар 26, 2018 / 13:59

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш разговарао је са новоизабраним начелником општине Гламоч Небојшом Радивојшом о положају повратника, пројектима стамбене изградње за повратничку популацију и приоритетним инфраструктурним пројектима који се требају реализовати у наредном периоду на простору гламочке општине.

Министар Чордаш је подсјетио да је Министарство у претходном периоду већ издвојило преко 200.000 KМ за санацију путева, изградњу нисконапонске мреже и уличне расвјете, док је 110. 500 КМ обезбијеђено за пројекте одрживог повратка, у оквиру којих су обнављани вјерски објекти и подржавани пројекти у занатству и пољопривреди, како би се обезбиједили квалитетнији животни услови како повратника, тако и домицилног становништва у овој општини.

Он је додао да је у току реализација Пројекта реконструкције стамбеног фонда (САФ) у оквиру којег ће се на подручју општине Гламоч изградити 22 куће за српске повратнике, укупне вриједности 532.000 КМ, те да ће Министарство наставити да помаже и пружа подршку повратницима у овој општини.

Радивојша је захвалио министру што му је пружио подршку на почетку његовог начелничког мандата, као и на пројектима који су реализовани претходних година, истакавши да су поменута улагања значајно унаприједила квалитет живота свих становника Гламоча. Он је министра упознао са актуелним стањем у општини Гламоч, те је изразио очекивања да ће Министарство пружити пуну подршку приликом имплементације пројеката који се требају реализовати у наредном периоду.Оставите одговор