Влада Српске дала 230.000 КМ за изградњу цркве на Петрићевцу

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш разговарао је данас са гвардијаном фрањевачког самостана Петрићевац фра Дујом Љеваром и жупним викаром фра Домагојем Шимићем о активностима на обнови католичке цркве на Петрићевцу.

четвртак, 29 марта, 2018 / 19:56

"Министарство активно учествује у пројектима обнове католичке цркве на Петрићевцу, само у протеклих неколико година обезбијеђено је око 230.000 КМ. Значајна средства се улажу и за обнову и санацију осталих вјерских објеката на подручју Бања Луке", истакао је министар Чордаш и додао да је то веома важно за вјернике овог краја.

Гвардијан фра Дујо је изразио задовољство начином на који се црква обнавља, и рекао да обнова тече у складу са планираним. Он је напоменуо да средства која у континуитету обезбијеђује Министарство за избјеглице и расељена лица Републике Српске значајно унапријеђују динамику обнове овог вјерског објекта, који је веома значајан за све Хрвате који живе на простору бањалучке регије.

Он је изразио захвалност на обезбијеђеним средствима од стране Министарства, које је препознало значај реализације једног оваквог пројекта.

Заједнички је закључак да се наставља једна веома успјешна сарадња, током које Влада Републике Српске и Министарство у складу са могућностима пружају помоћ у процесу реализације пројекта обнове ове католичке цркве. У питању је веома комплексан пројекат који захтијева много времена за реализацију, а важан је дио успјешног процеса одрживог повратка.

Састанку су присуствовали и потпредсједник Републике Српске из реда хрватског народа Јосип Јерковић и савјетница министра Марија Рапо.Оставите одговор