Чордаш потписао два милиона за обнову кућа повратницима у Српску

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш, потписао је данас уговоре за извођење радова на реконструкцији и изградњи укупно 82 стамбене јединице за повратнике и расељена лица на подручју седам градова/општина у Републици Српској, укупне вриједности око 2.200.000 КМ.

петак, 4 маја, 2018 / 18:07

Чордаш је истакао да се реконструкција и изградња стамбених јединица реализује у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања (РСП), и да ће 37 стамбених јединица бити изграђено за повратничке породице и 45 за интеграцију избјеглих и расељених породица. Куће ће бити изграђене у Приједору, Бања Луци, Добоју, Градишци, Лакташима, Козарској Дубици и Шипову.

Министар је додао да се увођење извођача у радове очекује до краја маја, након чега ће почети грађевински радови.

"Веома сам задовољан чињеницом да ће већ до краја ове године породице које су стрпљиво чекале рјешавање свог стамбеног питања, ући у своје нове домове", нагласио је Чордаш.

Уговор за извођење грађевинских радова потписан је са директорима грађевинских фирми "ЗИДАРТ" д.о.о. из Мркоњић Града и "ПРОГРЕС-ГРАДЊА" д.о.о. из Бања Луке.

У оквиру РСП-а у 2018. години у око 30 општина у Републици Српској планирана је изградња 370 индивидуалних стамбених јединица као и изградња десет стамбених зграда са 252 стана.

У припреми је и поступак јавне набавке за израду пројектне документације за изградњу 245 индивидуалних стамбених јединица, као завршне активности на припреми два потпројекта БХ5 и БХ6 у оквиру којих ће у Републици Српској бити изграђено 130 кућа и шест зграда са 120 станова.