Стручњаци за односе са граматиком

Како је могуће да се напише, провјери, одмјери, одлучи, направи, одштампа и залијепи билборд – са класичним примјером грешке при употреби инструментала у српском језику. Јединица и за основца.

уторак, 25 августа, 2020 / 00:12

Као прво, није нормално да се у Српској држава уопште не мијеша у то којим произвођачи писмом могу (и колико) рекламирати своје производе, јер такав однос је увијек на штету српског писма. Посебно, као у овом случају, када се користи и правопис оних који су преименовали српски језик у присвојни придјев неког другог етноса.

Но, оваква употреба инструментала (очигледно једу СА кашиком, умјесто да једу кашиком), није правилна ни у граматикама новоговора развијених у Сарајеву, Загребу и Подгорици.

Прије да показује како је пи-ар, како они то зову, а односи са јавношћу (ОЈ) како се то каже српски, заправо чиста спрдња чак и у компанијама које нам се натурају, обзиром да су америчке, као примјер пословања и постављачи трендова.

Ми предметну мултинационалну компанију не помињемо, немамо уговор с њима о томе. Са Петром Кочићем је већ друга прича. Тај уговор ми са Фронтал.РС не можемо раскинути.

Данас, када се у Бањој Луци отвара 55. Кочићев збор, требамо бити сретни што неће баш све на њему писати писмом наметнутим као једино исправно, за вријеме Анте Павелића и Јосипа Броза.