Стевандић: Бања Лука је административни центар Српске, а сарајевско-романијска регија њена колијевка

Приликом посјете Срајевско-романијској регији, предсједник Уједињене Српске, др Ненад Стевандић изјавио је да је Уједињена Српска ту да уједини људе и да створи апсолутно јединство оних којих живе у Републици Српској.

субота, 3 септембра, 2022 / 22:26

Стевандић наглашава да су две кључне регије бањалучка и сарајевско-романијска, и да је због тога у прва два дана кампање посјетио те две регије, јер како он каже ,,Бања Лука је административни центар републике Српске, а сарајевско-романијса регија је њена кољевка", рекао је Стевандић, нагласивши да је управо у тој регији доносиле одлуке које су створиле Републику Српску.

Стевандић каже да је дошао да промовише јединство и саборност, и да покаже да је Уједињена Српска најбоље политичко и економско решење у Републици Српској, јер на примјеру Станара, показује се како се општина развија кад је Уједињена Српска на власти, гдје су отворене фабрике и омогућена нова радна мјеста. Он је нагласио да је Уједињена Српска доњела законска рјешења који су растеретили и друштвени и економски аспект популације, а да за предстојеће планове, као што је укидање партиципације или увођење кол центара у здравствене установе, Уједињена Српска треба "више руку у парламенту" изјављује Стевандић. Стевандић каже да је уједињена Српска независна, и да без обзира што су дио владајуће коалиције, не смију да прешуте уколико неке ствари не ваљају, и да се само тако може очувати оно добро што се урадило.

Стевандић наглашава да су кандидати Уједињене Српске доказани људи, а посебно поштовање се исказује носицима листа, међу којима су академци, ратни војни инвалиди, и чланови породица погинулих бораца.

Предсједник ОО Уједињене Српске Источна Илиџа Зоран Трапара, додао је да Уједињена Српска очекује најбољи изборни резултат, и да је сигуран да се без Уједињене Српске неће моћи формирати власт у Републици Српској.