БЛ10К: Трка и у донацијама – ко ће прикупити највише новца за мјерач ваздуха у Парку Младен Стојановић?

Тренирај, забави се и буди глас природе! Ту привилегију 11. септембра тркачима нуди Бањалучка десетка, од 9 часова у парку "Младен Стојановић”. Под мотом "За чист зрак” учесници могу понудити своје километре на продају, а новац усмјерити за набавку мјерача квалитета зрака у Бањалуци, од којих би први био постављен у парку "Младен Стојановић”.

субота, септембар 3, 2022 / 15:37

Правила су једноставна. Отворен је посебан рачун на који тркачи могу упутити заинтересоване да уплате донације чији износ није дефинисан, а све је транспарентно. Учесници са највише прикупљених финансијских средстава ће добити посебна признања и награде. Осим спортиста, нашу еколошку причу могу да подрже сви пријатељи здраве животне средине. Сваки нови глас за природу је вриједан славља.

Да ли сте знали шта Босну и Херцеговину сврстава међу прве три земље у свијету? Највиша стопа смртности услијед загађења зрака. Тако каже Свјетска здравствена организација. Процјењује се да код нас, због нечистоћа унесених у организам дисајним путевима, сваке године умре 558 особа на 100 000 становника. Вријеме за појачан опрез су касна јесен и зима, посебно у великим градовима. Понекад је довољно само бацити поглед кроз прозор. Но, здравствени стручњаци упозоравају да зрак може бити опасан и када је дан ведар и сунчан.

Зато Рун&Море Цоммунитy овог септембра заједно са пословним партнерима и тркачима означава почетак борбе "За чист зрак” и пружа примјер друштвено одговорног понашања. Свјесни смо чињенице да је ријеч о вишедеценијском проблему. Али, и за најдуже путовање потребан је први корак. Учинимо га заједно.

Уређаји за мјерење квалитета зрака које ћемо користити долазе од компаније "ПурплеАир”. Ова компанија пружа подршку једној од највећих мрежа независних мјерних станица које су "хипер-локалне”, базиране на "опен-соурце” технологији,а резултати су доступни свима захваљујући бесплатној телефонској апликацији и интернет страници.

У нашој еколошкој причи учествовати могу сви. Од елитних тркача и рекреативаца до оних који који никада нису потрчали. Афтер Рун Пицниц и бржим и споријим гарантује незаборавне тренутке уз домаће гастро специјалтете, пиво, музику, програмске садржаје за дјецу…

Тркаче чекају занимљиви стартни пакети богати реквизитима израђеним од еколошки прихватљивих материјала, медаље од дрвета и богат наградни фонд, а за опоравак и регенерацију тркача биће задужен Имлек – ПРОТЕИН.

Прве три новчане награде износе по 500 КМ, 400КМ и 300КМ, у женској и мушкој конкуренцији. Пријаве су у току, број котизација ограничен, а "Бањалучка десетка" идеална прилика за нове побједе и прву пробу јесени на равним стазама оивиченим живописним дрворедима.

Све ово не би било могуће без једне од науспјешнијих прехрамбених компанија у региону "ИМЛЕК” са својим већ препознатљивим брендом ПРОТЕИН која нам је пружила безрезервну подршку, као и пријатеља трке "Бањалучко пиво”, Спорт Висион, компанија Витинка и Витаминка, ЕуроБета и осталих пријатеља природе и здравих животних навика.Оставите одговор