Шта Жељкине мастиљаре не знају написати српским језиком

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас са представницима неколико међународних компанија које се баве развојем пројеката и улагањем у енергетски сектор. Биће да је био неопходан састанак и са лекторима.

понедељак, август 27, 2018 / 15:34
Изузев нашег зацрњивања прецрног културолошког полтронства и незнања, што је редовна појава у раду наших добро плаћених и Законом о раду заштићеним чиновницима у државним институцијама, саопштење које иде у одјељак ЛАТИНИЧЕЊЕ, преносимо до краја у цјелости:

Пјур енерџи дивелопмент, Сендхил, Траленг интернешнел

На састанку, којем је присуствовао и министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић, разговарано је о могућностима за успостављање сарадње са међународним инвеститорима, те је наглашено да у Републици Српској постоји значајан потенцијал за интензивирање привредне сарадње и инвестицијских циклуса када је ријеч о енергетици и обновљивим изворима енергије.
Предсједница Владе Српске упознала је представнике међународних компанија „Pure Energy Development“, „Sandhill“ и „Traleng Internatonal“ са основним циљевима Стратегије развоја енергетике Републике Српске, те капацитетима за улагање у енергетику која представља један од стратешких сектора за развој Републике Српске.
Представници међународних компанија изразили су интересовање за сарадњу са Српском, између осталог и због отворености ка страним инвестицијама и повољним условима за пословање. Током састанка, размијењена су мишљења и о унапређењу регионалне сарадње као предуслову за ефикасније повезивање тржишта, а саговорници су заједнички оцијенили да регион Западног Балкана представља динамичан економски простор који има значајан развојни потенцијал.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *