Иванић и Говедарица у Петрову: Влада не помаже општину

Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица и члан Предсједништва БиХ из РС Младен Иванић данас су посјетили Петрово и упознали се са тренутном ситуацијом у овој општини.

понедељак, 27 августа, 2018 / 19:09
Предсједник СДС каже да податак да једна мала општина попут Петрова у реалном сектору има хиљаду запослених показује да локална администрација, са начелником Озреном Петковићем на челу, добро ради свој посао. Подсјећајући да су Петрово ове године погодиле три материјалне непогоде и да је помоћ Владе РС изостала Говедарица је казао да је несхватљиво да све општине у РС немају исти третман.
"Очигледно је да садашња влада нема сензибилитета за локалне заједнице у којим на власти нису странке из владајућег блока. На њих гледа преко политичког нишана", рекао је он. Говедарица је поручио да ће након побједе на октобарским изборима, заједно са Младеном Иванићем, као чланом предсједништва БиХ из РС, омогућити да нико не дијели општине на основу тога којем политичком блоку припадају странке које су у њима на власти.
Иванић је казао да је општина Петрово учинила све како би привукла инвеститоре и обезбиједила нова запошљавања, али да је подршка овој општини у даљем развоју изостала. "Уместо да добије награду за то што је на свој терет стимулисало инвеститоре Петрово је задњом прерасподјелом у буџета РС кажњено, тако да сада има много мањи буџет него што је имало раније", казао је Иванић.
Према његовом мишљењу непходно је да се критерији прерасподјеле средстава од ПДВ промијени, како би се стимулисале општине које својим потезима омогућавају убрзање развоја и привредних дјелатности.
Начелник Петрова Озрен Петковић каже да је у циљу санирања насталих штета и омогућавања фискалне стабилности ова општина до сада безуспјешно тражила помоћ од свих нивоа власти и међународних организација. " Једина помоћ коју смо добили је од града Добоја у износу од 20 хиљада марака", казао је Петковић.
Предсједник СДС је данас у Петрову рекао да је приликом сусрета са чланом предсједништва БиХ из РС Младеном Иванићем разговарао и о нападу на новинара БН ТВ Владимира Ковачевића.
Напад на Ковачевића, који се бави истраживачким новинарством, за мене представља напад на сваког новинара који говори у каквом амбијенту и проблемима живе грађани РС. Говедарица је упутио позив предсједнику РС Милораду Додику да не исказује емпатије према новинарима БН ТВ, којима је донедано стављао мете на чело и правио један веома
негативан амбијент према овој медијској кући.
"Ред би био да предсједник РС заједно са Владом прави амбијент за обрачун против разних разбојничких банди који је овај систем направио и које очигледно служе режиму на извјестан начин. Немам сумње да ова дешавања долазе из кухиње оних који су завадили грађане у РС", казао је Говедарица.


Оставите одговор