Срећа па Иванић не слави: Човићу се у радости придружио и Бакир

Дан независности, 1. март, заузима посебно мјесто у календару важних датума у историји Босне и Херцеговине. На тај дан, прије 26 година, грађани Босне и Херцеговине одредили су судбински пут своје домовине и њену будућност.

четвртак, 1 марта, 2018 / 14:40

Људи ове земље, њих 64 посто из свих етничких и вјерских заједница, храбро и достојанствено су гласали на референдуму за суверену и независну Босну и Херцеговину, државу равноправних грађана и народа, Бошњака, Срба и Хрвата, као и припадника других народа који у њој живе.

Не би било Босне и Херцеговине, нити бисмо ми данас обиљежавали овај значајни свечани дан, да најчаснији, најхрабрији и најбољи босански синови нису одбранили ову земљу од агресије која је услиједила. Они нису бранили само наше градове и села, они су досљедно бранили и одбранили суштинске цивилизацијске вриједности савременог свијета. Зато их никад не смијемо заборавити.

Будућност наше државе је у интеграцији, повезивању, разумијевању и заједничком настојању да генерацијама које долазе оставимо стабилан оквир за напредак, за изградњу толерантног друштва заснованог на европским вриједностима и стандардима, у којем ће дијалог и узајамно уважавање бити темељ бољег живота за све.

То је наш дуг према прошлим, садашњим и будућим генерацијама.

Свим грађанима Босне и Херцеговине од срца честитам Дан независности!