Шаровић брани Вучића од Изетбеговића млађег

Србија, као земља која је посљедњих година у снажном економском, политичком и стратешком успону, кључни је фактор стабилности и мира у региону, поручио је предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић поводом, како је оцијенио "све учесталијих , предизборних изјава неких бошњачких лидера у вези улоге Србије и утицаја на овим просторима".


Стевандић: У БИХ нема мјеста за мржњу и сукоб, и то је оно што Бакиру смета 

Коментаришући све чешће ратнохушачке изјаве Бакира Изетбеговића, предсједник Уједињене Српске, др Ненад Стевандић, изјавио је да је Изетбеговић човјек рата и сукоба и да таква његова политика и реторика има дугогодишњи континуиетет, те да је вјероватно једва дочекао да да има саговорника на ту тему у виду Аљбина Куртија, што говори више о њима него о онима о којима они говоре.

Стевандић: Бакир покушава да уведе матрицу Аљбина Куртија у БиХ

Предсједник Уједињене Српске, др Ненад Стевандић, коментарисао је изјаву Бакира Изетбеговића у којој он оптужује Србију за изазивање немира у региону. Стевандић наглашава да је управо бошњачки политички фактор тај који за циљ има опструкције и изазивање немира, те који позивајући на међународни интервенционизам недвосмислено поручује да у БиХ има мјеста само за један народ и једну политику, политику у којој је сујета важнија од инвестиција, а крстареће ракете од вакцина.


Стевандић: Бакиров ум је заостао у рату, кад им не пролази да су једине жртве, играју на карту истребљења других народа

Предсједник Уједињене Српске, Ненад Стевандић, реаговао је на ратнохушачку изјаву БакираИзетбеговића, којом је поручио да су бошњаци, како он каже, пребројани, коментаришући да је Бакир Изетбеговић и даље ментално остао у рату, и да је он само слика и прилика комплетног бошњачкогполитичког мисаоног склопа.


Човић: Чим се колегијум изјасни, ако Бакир дође, ставићу закон о акцизама на дневни ред

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић изјавио је да ће се овај дом о приједлогу за укидање акциза на гориво изјаснити чим се за то стекну услови, односно чим се о томе изјасни Колегијум Дома.Молбеник Вучић: Нигдје не пише у Дејтону да шуме и земљиште не припадају Српској

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да не разумије шта странци раде са санкцијама против српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика или против било кога, додајући да их је питао зашто то чине, али да није добио адекватне аргументе.


Дани(ј)ел Симић: Укидамо Педерацију БиХ као чин цивилизацијске правде

Добар дан свима, осим онима који подржавају постојање Педерације БиХ. Не може опстати и Ефбих, и Срби. Једно мора нестати. Љубав према Ефбиху, неодвојива је од љубави према убијању Срба. Без протјеривања стотина хиљада Срба, убијања десетака хиљада њих, и то поред геноцида на Казанима, пљачке и паљења имовине, рушења стотина цркава; Ефбих не би ни постојао. То је у његовој сржи.Додик: Не знам какве санкције ми прижељкује Бакир, али тим поручује да жели унитарну муслиманску државу у БиХ

Српски члан Предсједништва БиХ и лидер СНСД, Милорад Додик изјавио је Срни да нема тих санкција које ће спријечити достојанство слободног Србина које захтијева да нација којој припада буде слободна, своја на своме у праведно уређеној заједници, али не на штету било којег народа.


Мајкићка: Бакирова апелација поводом хиџаба у ОС БиХ јасно показује какву БиХ заговара

Замјеник предсједавајућег Заједничке комисије за одбрану и безбједност Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић рекла је Срни да је апелација Уставном суду БиХ коју је поднио замјеник предсједавајућег Дома народа Бакир Изетбеговић којом тражи да се омогући ношење хиџаба и браде у Оружаним снагама БиХ најбољи доказ какву БиХ заговара.


Милан Благојевић: Неистине Бакира Изетбеговића

Боравећи у Луксембургу 21. новембра ове године Бакир Изетбеговић је изнио двије неистине, од којих је пажња наше јавности углавном била усредсријеђена на само једну од њих. То је она Бакирова неистина да су становници БиХ наводно "прије неколико вијекова били један народ – добри Бошњани, а да су нације формиране у 19. и 20. вијеку”.