Стевандић: У БИХ нема мјеста за мржњу и сукоб, и то је оно што Бакиру смета 

Коментаришући све чешће ратнохушачке изјаве Бакира Изетбеговића, предсједник Уједињене Српске, др Ненад Стевандић, изјавио је да је Изетбеговић човјек рата и сукоба и да таква његова политика и реторика има дугогодишњи континуиетет, те да је вјероватно једва дочекао да да има саговорника на ту тему у виду Аљбина Куртија, што говори више о њима него о онима о којима они говоре.

среда, август 3, 2022 / 16:53

Стевандић сматра да је за рат неопходна мржња, а у БиХ нема довољно мржње за тако нешто, и то је нешто што господин Изетбеговић врло добро зна. Изетбеговићеве изјаве су зато и усмјерене директно ка изазивању мржње и подизању тензија. Изетбеговић се бави продукцијом мржње у нади да ће испровоцирати неку реакцију из Србије или Републике Српске, те кад му то није пошло за руком, он покушава да пробуди мржњу у Федерацији, а то ће му се вратити као бумеранг додаје Стевандић.
"Народ се не боји Бакира Изетбеговића и његових изјава, већ довољно мудар да избјегне његове замке, да не реагује бурно на изјаве једне ситне особе која прижељкује рат и крвопролиће јер то је једини начин на који може остати релевантан" – закључује СтевандићОставите одговор