Шаровић брани Вучића од Изетбеговића млађег

Србија, као земља која је посљедњих година у снажном економском, политичком и стратешком успону, кључни је фактор стабилности и мира у региону, поручио је предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић поводом, како је оцијенио "све учесталијих , предизборних изјава неких бошњачких лидера у вези улоге Србије и утицаја на овим просторима".

четвртак, август 4, 2022 / 15:17

Он наводи да чињеницу да је Србија кључни фактор стабилности не треба бацати под ноге и занемаривати као што се то нажалост  често чини од стране неких политичара у БиХ.

"Република Србија, заједно са предсједником Александром Вучићем, има јако изражен избалансиран став према БиХ, поштујући њен интегритет и Дејтонски мировни споразум и нити једним својим потезом није показала да игра двоструку игру како то у неким својим изјавама тврди Бакир Изетбеговић", рекао је Шаровић.

Он каже да овакве и сличне изјаве могу само додатно и непотребно распирити страсти у земљи и очито је да служе само као аргумент, али лош аргумент, за мобилизацију око партијских изборних циљева.

"Србију и данас а и након октобра, видим као најважнији фактор мира и стабилности на Западном Балкану и земљу која пружа подршку БиХ на њеном европском путу, подршку развоју и још чвршћим односима, економској, политичкој и свакој другој сарадњи", поручио је Шаровић.Оставите одговор