Ђокић: Злочинце Олује не само да не кажњавају, већ их славе као хероје

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је данас да је прогон Срба из Хрватске прије 27 година био и остаће туга која никада неће проћи.

четвртак, август 4, 2022 / 15:12

Ђокић је, поводом обиљежавања Дана сјећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији "Олуја” данас на Тргу слободе у Новом Саду, истакао да је ово један од најболнијих подсјетника на неправде учињене српском народу, али и злочин који и даље траје слављењем немилосрдног етничког чишћења.

"Овај дан нас упорно подсјећа на то да су починиоци овог страшног злочина не само слободни и некажњени, већ да их славе као јунаке и тај немили догађај као свој тријумф. То никада не можемо и нећемо прихватити. Никада нећемо заборавити наше жртве и овај страшни егзодус нити ћемо престати да говоримо наглас о злочинима који су учињени српском народу”, рекао је Ђокић.

Лидер социјалиста је истакао да је величање оружане акције "Олуја”, најблаже речено, увреда коју српски народ трпи деценијама.

"То нас неће навести да заборавимо шта нам је учињено нити нас спријечити да се сјећамо. Увијек ћемо бити ту да их подсјетимо на сваки изгубљени живот, на сваки јаук и сузу и да то није нешто чиме се треба поносити”, рекао је Ђокић.Оставите одговор