Стевандић: Операција Олуја је срамота за Хрватску и међународну заједницу 

"Смисао и циљ "Олује" било је системско уништавање српског народа у Хрватској, и с пуним правом могу тврдити да Олуја није само срамота хрватског народа, већ цијеле међународне заједнице, која је заједно са Хрватском "Олују" и испланирала, а касине, кроз срамотне судске процесе је опрала руке од овог злочина" изјавио је предсједник Уједињене Српске, др Ненад Стевандић, коментаришући 27. година од хрватске операције "Олуја".

четвртак, август 4, 2022 / 15:11

Стевандић додаје да "Олуја" представља континуитет агресије над Србима и понижавања њених жртава, а све под изговорима које вријеђају здрав разум, с обзиром да су сигурност 250 000 протјераних и 1872 убијена Србина гарантовале Уједињене Нације.

Зато, додаје Стевандић, данашњи дан, је дан туге и сјећања, али исто тако и дан тријумфа, јер упркос звјерствима, српски народ живи, развија се и представља главни фактор на Балкану.

Ми нећемо ни заборавити ни опростити "Олују", а изрека каже да Бог све види и да све прашта. Мада нисам сигуран да ико ово може опростити, закључује Стевандић, поводом 27 година од хрватске акције "Олуја” у којој је из Хрватске прогнано око 250.000 Срба, а према, евиденцији "Веритаса”, 1.872 Срба погинуло и нестало.Оставите одговор