Стевандић и Ђокић са кинеским амбасадором

Амбасодор Народне Републике Кине, Њ.Е. Ји Пинг се у Бањалуци данас састао предсједником Уједињене Српске др Ненад Стевандићем и са предсједником Социјалистичке Партије Петром Ђокићем.

Најспецијалније и најпаралелније: Дачић подржао Ђокића на изборима

Лидер Социјалистичке партије Србије /СПС/ Ивица Дачић позвао је данас грађане Републике Српске и БиХ да на општим изборима у недјељу, 2. октобра, гласају за Социјалистичку партију /СП/ из Српске, истичући да ће кандидати ове странке бити најбољи могући представници српског народа и свих грађана.


Петар Ђокић у Костајници приоритетизовао економију

"То је предуслов за остваривање свих других наших политика, а то су веће пензије и плате, више средстава за област борачко инвалидске заштите и социјалну подршку, те за образовање, науку, културу и спорт", рекао је Ђокић у Костајници, гдје је присуствовао предизборној трибини коалиције СП-НДП-СНП.Ђокић: Резолуција Бундестага опасна, њемачки амбасадор непожељан

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је у Народној скупштини Републике Српске да је неприхватљиво да се било која страна земља, па и Њемачка директно мијеша у унутрашње односе суверених земаља као што је БиХ.


Ђокић и Караљус потписали споразум о сарадњи: Градиће се гасна електрана у кругу рафинерије у Броду

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић, у име Владе Републике Српске, и директор привредног друштва "Рафинерија нафте Брод" а.д. Брод Анатолиј Вацлавич Караљус потписали су данас у Бањалуци Споразум о сарадњи.Дакле отцјепљење: Петар Ђокић тражи енергетску независност

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић поручио је данас у Неуму да је неопходно обезбиједити потпуну енергетску безбједност и независност у БиХ, те да је Република Српска већ спровела више директива ЕУ које се односе на тај сектор.


Ђокић од Социјалиста на тему рата у Украјини: Осуде и санкције не воде ничему

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић сматра да је ситуација у Украјини довољно опасна и деликатна сама по себи и да санкције и осуде сукобљеним странама не доприносе рјешењу, већ продубљују озбиљну кризу која цијелу Европу вуче ка понору.