Ђокићево саучешће поводом смрти Живка Радишића

Петар Ђокић, предсједник Социјалистичке партије изјавио је саучешће породици и пријатељима Живка Радишића, једног од оснивача ове партије, бившег градоначелника Бањалуке, члана Предсједништва БиХ и сенатора Републике Српске.


Ђокић: Џаферовићев захтјев за смјену Додика је потез инфериорног који жели Србима одузети бирачко право

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је да опасан и непромишљен захтјев бошњачког члана Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића за смјену српског члана Милорада Додика долази усљед недостатка политичке снаге и да се бори са далеко надмоћнијим противником и са њим проналази квалитетне компромисе. Његови опасни и архаични захтјеви, каже Ђокић, представљали би преседан који би ишао на штету једног од народа, ком би се тако индиректно одузело бирачко право.


Зарубежњефт у Српској – спремност на наставак инвестиција

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, заједно са министром енергетике и рударства Петром Ђокићем, разговарао је данас, у Бањалуци, са замјеником генералног директора компаније "Зарубежњефт" Игором Шћелкуновим.
Министар енергетике и рударства на прослави 300 година Њижњеновгородског теолошког факултета

У оквиру четвртог дана посјете Русији, делегација Републике Српске, предвођена министром енергетике и рударства у Влади Републике Српске Петром Ђокићем, присуствовала је у Њижњем Новгороду прослави 300 година Њижњеновгородског теолошког факултета.


Интернационално, а другарски: Петар Ђокић честитао годишњицу Комунистичкој партији Кине

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић честитао је Kомунистичкој партији Kине 100. годишњицу постојања са жељом да и у наредним деценијама наставе свој сјајни узлет и привредни развој.


Петар Ђокић и 28. година СП РС: Социјалисти су модерни иако идеја живи сто година

Предсједник Социјалистичке партије Републике Српске Петар Ђокић рекао је на прослави 28. годишњице ове партије да су социјалисти увијек били окренути модерним токовима и прогресивним идејама, усмјерена у правцу које друштво и човјека вуку напријед.