Најспецијалније и најпаралелније: Дачић подржао Ђокића на изборима

Лидер Социјалистичке партије Србије /СПС/ Ивица Дачић позвао је данас грађане Републике Српске и БиХ да на општим изборима у недјељу, 2. октобра, гласају за Социјалистичку партију /СП/ из Српске, истичући да ће кандидати ове странке бити најбољи могући представници српског народа и свих грађана.

среда, септембар 28, 2022 / 17:35

Дачић је, послије састанка са лидером СП-а Петром Ђокићем и носиоцима изборних листа ове партије у свих девет јединица за Народну скупштину Српске и три за Парламентарну скупштину БиХ, поручио свима који поштују оно што је радила СПС за српски народ, рад Слободана Милошевића и њега лично, треба да гласају за Социјалистичку партију на изборима 2. октобра.

Истичући да је од било којих избора важнији опстанак Републике Српске и српског народа у БиХ, Дачић је подсјетио да је СПС била један од кључних фактора за потписивање Дејтонског споразума који је омогућио стварање Републике Српске.

"Данас је најбитније да се сачува јединство у Републици Српској, да независно од страначких разлика, свима буде приоритет будућност Републике Српске и нико не би смео да ради против интереса Српске и српског народа у БиХ", рекао је Дачић.

Он је истакао да је витални интерес мира у региону очување Дејтонског споразума, односно да БиХ може да почива само на договору сва три народа и два ентитета.

Предсједник СП Петар Ђокић поручио је да је заједничка оцјена да је Република Српска непотрошива вриједност српског народа, који ће о њој да брине и у будућности као и до сада и да ће идеја социјалиста бити идеја која ће оплемењивати живот и у Србији и Српској.

"Желимо да избори 2. октобра буду фер и демократски и да на слободан начин сви грађани Републике Српске и БиХ искажу своју политичку вољу и да послије тога наставимо да на миран начин радимо и сарађујемо", рекао је Ђокић новинарима.

Он је истакао да је од непроцјењиве важности да се очува јединство српског народа посебно на простору Републике Српске, јер је неспорно да долазе сложена политичка времена у којима ће то јединство бити важан принцип живота.

На данашњем састанку у Београду договорено је да СПС и СП формирају заједничко предсједништво састављено од чланова руководстава двије партије, који ће координирати рад ових партија у наредном периоду.Оставите одговор