Дачић узвраћа: Бићемо уздржани поводом територијалног интегритета БиХ

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да ће уздржаност Украјине и БиХ приликом гласања за чланство самопроглашеног Косова у Савјету Европе утицати на став Србије јер ће Београд од сада бити уздржан по питању територијалног интегритета БиХ.


Најспецијалније и најпаралелније: Дачић подржао Ђокића на изборима

Лидер Социјалистичке партије Србије /СПС/ Ивица Дачић позвао је данас грађане Републике Српске и БиХ да на општим изборима у недјељу, 2. октобра, гласају за Социјалистичку партију /СП/ из Српске, истичући да ће кандидати ове странке бити најбољи могући представници српског народа и свих грађана.

Дачић: Савјет Европе тргује територијалним интегритетом Србије, а тобоже штити украјински

Предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је данас да не хрли Србија толико у чврст загрљај Русије колико је тамо гура Запад својим двоструким стандардима и односом према питању самопроглашеног Косова.


Украјина је наивно увучена у конфликт, боље би било да су разговарали са Москвом на вријеме

Предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић рекао је да је Украјина колатерална штета подстицања са Запада да зарати са Русијом, истичући да је Србија заузела исправан став, јер је подржала територијални интегритет Украјине и није увела санкције Русији.
Дачић: Инцков закон усмјерен према Србији, смјена Додика би била прелазак црвене линије

Предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић упозорио је да су јасне црвене линије испод којих Србија неће ићи када је ријеч о евентуалној смјени српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и да би његова смјена био велики удар на БиХ.


Дачић: Не знам да ли је ико од званичника Србије позван, али Сребреница се користи за стални притисак

Предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић рекао је синоћ да се 11. јули користи за стални притисак на Србију, те оцијенио да свима који дођу у Сребреницу на обиљежавање страдања бошњачких жртава недостаје да дођу и на обиљежавање годишњица злочина и над српским народом.